I UGLEDNI FINANCIAL TIMES OBJAVIO TEKST O KOLINDINIM GAFOVIMA: / 'Činilo se da sigurno pobjeđuje, a onda je počela predizborna kampanja...'

Image
20.12.2019.
16:15
VOYO logo

Sve je djelovalo kao da će si aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović glatko osigurati drugi mandat dok nije krenula predizborna kampanja, a time i serija njezinih gafova. Upravo o tome dana piše Financial Times koji objašnjava kako se Kolinda sada mora boriti za ulazak u drugi krug. List smatra kako je to potaknulo političku neizvjeznsot u zemlji koja će uskoro prvi put predsjedati Europskom unijom.

Za Kolindu Grabar-Kitarović, između ostalog, navode kako ima iskustvo na nekim čelnim pozicijama u vanjskoj politici i da je svjetsku pozornost privukla lani kada je, na nogometnom prvenstvu u Rusij, navijala za hrvatsku reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tena Prelec sa Sveučilišta u Oxfordu za FT kaže kako je predsjednica vodila "vrlo nervoznu i nesigurnu kampanju".

Image
HVIDRA PODRŽALA KOLINDU GRABAR KITAROVIĆ: /

'Ispunila je svoja predizborna obećanja dana hrvatskim braniteljima'

Image
HVIDRA PODRŽALA KOLINDU GRABAR KITAROVIĆ: /

'Ispunila je svoja predizborna obećanja dana hrvatskim braniteljima'

Niz gafova, status o Praljku...

Nabrajaju se dalje već poznati Kolindini gafovi poput radnih mjesta za 8000 eura, pjevanja Milanu Bandiću, prometne nesreće njezbog autobusa...Navodi se i da je kandidatura Miroslava Škore ugrozila Kolindino vodstvo u anketama, ali i dala više prostora kandidatu ljevice Zoranu Milanoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FT piše da su se i Škoro i Kolinda borili za glasove tvrđih desničara pa tako podsjećaju da je Grabar Kitarović na Facebooku pisala o Slobodanu Praljku, a Škoro izjavio da bi pomilovao ratbog zločinca Tomislava Merčepa.

'Hrvatska je otporna na populizam'

"Pokaže li se Škoro boljim od Grabar-Kitarović u osvajanju glasova na desnici, mogao bi produbiti podjelu u HDZ-u, ojačati nacionalističko krilo i oslabiti Andreja Plenkovića, umjerenog premijera zemlje”, piše FT u analizi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tekstu citiraju i profesora Dejana Jovića koji smatra da će ulazak u drugi krug pokazati je li Hrvatska i dalje podijeljena na lijeve i desne ili se kreće prema borbi između "establishmenta i celebrity populizma”.

Jović ipak smatra da je Hrvatska "otporna na populizam" te da nije poput Poljske i Mađarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo