I SVJETSKI MEDIJI PIŠU O POŽARIMA U DALMACIJI: / 'Obala Jadrana pretvorena je u pakao na Zemlji'

Image
Foto: PIXSELL / AFP

Svjetske novinske agencije i mediji ovih dana također izvještavaju o požarima koji bjesne duž hrvatske obale Jadrana.

19.7.2017.
15:56
PIXSELL / AFP
VOYO logo

Iako većina agencija vijesti o požarima u Hrvatskoj stavlja u zbirne tekstove o borbama s vatrenom stihijom duž cijele južne Europe, od Portugala do Grčke, neki mediji fokusirali su se baš na požare u Dalmaciji.

Image
SPALJENA ZEMLJA: /

Nove snimke iz zraka otkrivaju prave razmjere nastale štete nakon katastrofalnog požara

Image
SPALJENA ZEMLJA: /

Nove snimke iz zraka otkrivaju prave razmjere nastale štete nakon katastrofalnog požara

Primjerice, Washington Post objavio je jučer tekst pod naslovom "Jadranska obala zarobljena požarima izgleda kao pakao na Zemlji" ističući kako su buknuli na vrhuncu turističke sezone te da se vatrogasci bore kako bi obranili naselja uključujući i Split "drugi po veličini grad u Hrvatskoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prenosi se i jučerašnja izjava splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare. "Situacija je mnogo bolja nego sinoć. Sada radimo na obnovi opskrbe vodom i strujom na pogođenim područjima", kazao je Opara.

Image

Da "požari bjesne duž hrvatske obale" objavio je i najčitaniji australski portal News.com prenoseći agencijski tekst Associated Pressa (AP).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Hrvatskoj se vatra širila na nekoliko mjesta duž obale i na otocima, zahvaćajući borove šume i nisko raslinje po izrazito suhom i vjetrovitom vremenu", prenio je News.com AP-ov članak, i to kao prijelomnu vijest.

Image

Reuters je prekjučer također izvijestio o požaru koji je zahvatio dijelove Splita. Pod naslovom "Hrvatski vatrogasci bore se da obuzdaju vatru na području Splita", dopisnik Reutersa u podužem je tekstu kronološki donio pregled dramatičnih prekjučerašnjih zbivanja na požarištima oko drugog po veličini grada u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do večernjih sati požar je stigao do istočnih predgrađa Splita. Neki dijelovi grada bili su bez vode i struje. Posjetitelji su zamoljeni da napuste dva trgovačka centra nakon što je dim ušao u ventilacijske sustave. Vatra je također stigla do gradskog odlagališta otpada. Vlasti su pripremale mjesta za oko 250 ljudi u splitskoj sportskoj dvorani u slučaju evakuacije, a građani su upozoreni da ne idu u blizini benzinskih postaja", pisao je Reuters prenijevši i izjavu premijera Andreja Plenkovića da će Hrvatska, bude li trebalo, zatražiti pomoć drugih članica Europske unije.

Image

Pozornost je, prije dva dana, privukla i objava američke svemirske agencije NASA-e čiji je satelit snimio dim i vatru na obali Jadrana. Snimke i vijest da se požar u Hrvatskoj i Crnoj Gori vidi čak iz svemira NASA je objavila na svojoj službenoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

POŽAR SE VIDI IZ SVEMIRA: NASA-ini sateliti snimili vatrenu stihiju na Jadranu

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo