I ŠTO SADA? "HDZ / je izvanstatutarno donio odluku o odgovoru Mostu"

17.12.2015.
9:23
VOYO logo

Milanovićevo pismo i zaokret u pregovorima rezultiralo je obračunima SDP-a i HDZ-a najprije dopisima, a potom i ratom na Twitteru.

Image
OVO MORATE PROČITATI: /

HDZ i SDP se šamarali na Twitteru

Image
OVO MORATE PROČITATI: /

HDZ i SDP se šamarali na Twitteru

Na tweet HDZ-a u kojem se pitaju je li u SDP-u došlo do puča, socijaldemokrati su odgovorili: Čemu nervoza? SDP poštuje sve odluke i spremni smo razgovarati s Domoljubnom koalicijom. Rasprava je završila kratkim odgovorom HDZ-a: "#samopitam" i smajlićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ni tu nije stalo. Arsen Bauk sinoć oko ponoći, na svom Facebook profilu dao je malo opširnije objašnjenje o tome tko je morao poslati pismo iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je posao Predsjedništva, a što Nacionalnog vijeća?

"Člankom 37 a, stavak 3 Statuta Hrvatske Demokratske zajednice, točka D, Nacionalno vijeće Hrvatske demokratske zajednice odlučuje o izbornim i poslijeizbornim koalicijama. Zaključak o prihvaćanju prijedloga Mosta u ponedjeljak donijelo je Predsjedništvo HDZ-a za koje bi se moglo reći da je za to neovlašteno tijelo.

Dapače, u članku 37. Statuta HDZ-a stavak 1. točka a stoji da raspravlja i odlučuje o političkim pitanjima, osim o onima koja su izrijekom stavljena u djelokrug drugih središnjih tijela HDZ-a. Dakle nisu mogli niti raspravljati o tome (to bi bilo malo oštrije tumačenje te odredbe). Ovlast predsjedništva je pak da raspravlja i odlučuje o tekućim dnevnopolitičkim pitanjima. Ako je to to, onda je slična ovlast definirana i člankom 49. točkom 3. Statuta Socijaldemokratske partije Hrvatske kao ovlast Predsjedništva SDP. Dakle ne vidim dalju potrebu o raspravi o mehanizmima odlučivanja u političkim strankama", napisao je Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo