preimenovanje mosta / I Hrvatske željeznice podržat će inicijativu da se Željeznički most nazove po Jimiju Hendrixu

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Inicijativa za preimenovanje mosta, podsjetimo, već je na društvenim mrežama skupila gotovo pet tisuća ljudi, a na Hendrixov rođendan, 27. studenog, Gradu Zagrebu predat će se peticija sa zahtjevom

11.11.2015.
7:51
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

I Hrvatske željeznice podržat će inicijativu da se Željeznički most nazove po Jimiju Hendrixu, a za nekoliko dana, kažu, znat će točnu proceduru koja se mora proći da se mostu dodijeli novo ime.

Inicijativa za preimenovanje mosta, podsjetimo, već je na društvenim mrežama skupila gotovo pet tisuća ljudi, a na Hendrixov rođendan, 27. studenog, Gradu Zagrebu predat će se peticija sa zahtjevom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U našoj generaciji, odnosno među ljudima u dvadesetim i tridesetim godinama, nitko taj most i ne zna pod drugim imenom, osim kao Hendrixov most. Zašto ga onda tako ne bismo i nazvali", objasnio je Jerko Balić pokretanje inicijative. 

Prvi natpis "Hendrix" pojavio se 1994. godine, dok je posljednji put glazbenikovo ime, nakon nekoliko brisanja grafita, na mostu "osvanulo" prije tjedan dana. Željeznički most, inače, spomenik je kulture te na njemu ne bi smjelo biti nikakvih obilježja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo