pokrenuta peticija / 'Odluka je izazvala bijes građana': I Francuzi pišu o uklanjanju Dnevnika Anne Frank s popisa lektire

Image
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

France 24 podsjeća i na slučaj iz 2017. godine kada je izložba "Anne Frank - povijest za sadašnjost" zaustavljena u Šibeniku

16.2.2019.
10:19
Duško Jaramaz/Pixsell
VOYO logo

O izostavljanju Dnevnike Anne Frank s popisa lektire za hrvatske učenike izvijestio je i francuski portal France24.

"Odluka da se Dnevnik Anne Frank  ukloni iz školskog kurikuluma izazvala je bijes u ovoj zemlji Balkana, a više od 3000 ljudi potpisalo je peticiju u kojoj se traži da se knjiga vrati na popis lektire", piše taj portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Pišu i kako je knjiga do sada bila na izbornom popisu lektire, ali kako je sada u potpunosti ukinuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Holokaust nije tema koja se smije preskočiti ", ističe se u peticiji.

France 24 prenosi i objavu ministrice Blaženke Divjak s Facebooka i pišu kako je ministrica poručila da će prihvatiti kritiku oko ove odluke. Dodaju i kako je poručila da je učitelje zamolila da preporuče knjige za popis. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju i kako se potpisnici peticije nadaju kako će Dnevnik Anne Frank biti pri vrhu izbora učitelja. 

France 24 podsjeća i na slučaj iz 2017. godine kada je izložba "Anne Frank - povijest za sadašnjost" zaustavljena u Šibeniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ravnatelj škole je osporavao to što su pronacističke ustaše predstavljeni kao zločinci dok su zločini njihovih protivnika komunista ignorirani. Ustaše su pobile stotine tisuća Židova, Srba, Roma i Hrvata koji su bili antifašisti. Izložba je ranije prošla kroz 23 hrvatska grada bez problema", piše France24.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo