Hvarani ustali protiv buke i raskalašenih gostiju

Zbog buke iz nekih noćnih klubova, Hvarani i njihovi gosti ne mogu zaspati do pet sati ujutro, a smeta im i vulgarna zabava raskalašenih gostiju.

22.8.2011.
8:57
VOYO logo

U ured hvarskoga gradonačelnika Pjerina Bebića pristigle su čak tri peticije njegovih sugrađana nazvane "Pravo na dostojanstvo grada", a kako oni tvrde, više od 550 potpisnika buni se zbog nesnosne buke iz noćnih klubova. Naime, građani strahuju, nastavi li se tako, da bi Hvar mogao postati drugo Zrće.

"Moj ured zaprimio je peticije s nešto manje od 400 potpisa, koje su razaslane i na niz drugih adresa. S nekim potpisnicima sam i razgovarao o problemu buke i zaključili smo da se u tom smislu nešto mora mijenjati. Ove godine u našem gradu otvoreno je nekoliko novih noćnih klubova, jedan baš ispod moje kuće, pa bi sada u jeku turističke sezone zaista bilo nepošteno nešto sjeći na nož.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Hvar je vodeća turistička destinacija u Hrvatskoj i takva odredišta očito ne mogu bez ponešto šušura", kazao je za Slobodnu Dalmaciju hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić.

Ugostitelji su protiv 'pastirske idile'

Tako misle i ugostitelji, oni su protiv "pastirske idile" na Otoku sunca i smatraju da je ponajviše zagovaraju oni Hvarani koji samo ljeti borave na škoju. Ti ljudi, navodno, ne razumiju da se od dva-tri mjeseca bavljenja turizmom mora živjeti tijekom cijele godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpisnici peticije optužuju Bebića da je dao dozvole za rad noćnim klubovima do pet sati ujutro, iako su ga i iz policije upozorili da su zbog toga lani imali više posla.

Bebić na tu primjedbu odgovora da ima pravo izdavati dozvole za produženi rad ugostiteljskim objektima, što je i napravio u 20-ak slučajeva kad su postojali opravdani razlozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106210396006 arti-201106020486006 arti-201108170554006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo