Zelene stope i samoborski poštari / Hvalevrijedna akcija na Žumberku: Iz šume izvukli olupinu staru 40-ak godina i tu ne misle stati!

Ove godine u pomoć su priskočili i vatrogasci kojima ovakvi, za mnoge izazovni zadaci - nisu ništa novo

30.8.2019.
21:00
VOYO logo

Hrvatske šume prepune su starih Fićeka, Lada, Stojadina i Reno četvorki koje su vlasnici bacili da trunu u prirodi. Srećom, postoje oni koji se za njih pobrinu.

Zelene stope i samoborski poštari nakon gotovo dvosatne akcije iz šume su izvukli 40-ak godina staru olupinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah nakon posla, 15-ak vatrogasaca iz Samobora je krenulo prema obližnjem Gregurić Bregu kako bi iz šume izvukli olupinu starog Fiata. U izvlačenju ih je vodio Romeo Ibrišević, bivši fotograf auto časopisa, koji kaže da ga je upravo to zanimanje potaknulo na aktivizam. 

"Obišao sam sve svjetske salone. Paris, Tokio, Genevu. Gledao sam nove automobile a onda sam se zapitao zašto u našoj zemlji stoje automobili bačeni u šumarak, eto to me potaklo", kaže Romeo Ibrišević, predsjednik Udruge Zelene stope.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U akciji već godinama pomažu poštari

Njegova udruga je u posljednjih 15 godina iz prirode diljem Hrvatske izvukla više od 16 tisuća automobilskih olupina. U akciji već godinama pomažu poštari.    

"Poštari evo 8. put sudjeluju u ovoj akciji, bili ste i sami svjedoci kako je ovo bilo teško. Uspjeli smo ga izvući van i vidite da smo opet napravili jedan dio da olakšamo malo život ovaj našoj zemlji i prirodi", kaže poštar Stjepan Rešetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine u pomoć su priskočili i vatrogasci kojima ovakvi, za mnoge izazovni zadaci - nisu ništa novo.  

"Pa ovo je bio tako, srednje zahtjevan zadatak, trebalo se osloboditi od drveća, teren je bio dosta nepristupačan, inače te olupine već ne bi ni bilo ovdje", poručio je Damir Svinjarić, predsjednik DVD-a Grdanjci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Automobili na kraju završe na odlagalištu, no oni koji su sudjelovali u ovom izvlačenju, upozoravaju građane da okolišu - više od samog lima - štete tekućine koje iz vozila iscure u prirodu.     

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo