ŠTO SE TO DOGODILO U PRIMORSKO-GORANSKOJ DA SE ZARAZA TAKO RAZBUKTALA? / 'Imali smo situaciju koja je ipak bila tempirana bomba'

Image

Primorsko-goranska županija danas ima najlošiju situaciju u Hrvatskoj, s 211 novozaraženih

20.3.2021.
20:47
VOYO logo

Primorsko-goranska županija danas je najlošija županija u Hrvatskoj što se tiče epidemiološke situacije s 211 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Jučer se testiralo 812 ljudi, a svaki je četvrti pozitivan. Broj zaraženih u PGŽ izrazito je visok danima, a najviše je oboljelih među radnom populacijom.

Riječki KBC bilježi veći broj pacijenata, zbog čega su od danas na snazi nove mjere. Pojačan je nadzor rada javnog prijevoza, trgovačkih centara, ugostiteljskih objekata, a jedna od preporuka je i da se ne koriste svlačionice u sportskim centrima. Također, od ponedjeljka učenici viših razreda osnovnih škola, kao i svi srednjoškolci, osim maturanata, prelaze na online nastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KORONAVIRUS ŠIRI SE ZATVOROM U RIJECI: /

'Istina je, tamo se pojavila zaraza'

Image
KORONAVIRUS ŠIRI SE ZATVOROM U RIJECI: /

'Istina je, tamo se pojavila zaraza'

Vladimir Mićović, ravnatelj NZJZ-a Primorsko-goranske županije govorio je o trenutnoj situaciji u toj županiji. Upitan smatra li da je Nacionalni Stožer prerano krenuo u zatvaranje, Mićović je rekao kako bi se moglo reći da jest.

"Možemo vidjeti da u vrijeme kada su se te mjere popuštale imali smo jednu relativno primirenu situaciju koja je, nažalost, ipak bila tempirana bomba za ono što se dogodilo u sljedećem razdoblju. Određena opuštanja građana i zatvaranje u neke zatvorene prostore gdje se zaraza širila. Neformalna druženja i sve što je pokrenulo sva ova događanja", rekao je Mićović za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razmišljat će se o pooštravanju mjera

"Sada je dosta teška situacija i mi smo, zaista, u ovom tjednu primijetili da je to više od 200 svakog dana, što izaziva veliki oprez i pažnju. Ako se situacija sljedećeg tjedna ne bude smirivala, razmišljat će se i o prijedlogu pooštravanja mjera", kazao je.

Mićović je potvrdio kako je jedan od razloga širenja zaraze prisutnost novih sojeva virusa, ponajviše britanskog soja. "On je prisutan u Europi već neko vrijeme i napravio je neku pomutnju i u Velikoj Britaniji, eksponencijalni rast koji je donio puno žrtava, problema, puni zdravstveni sustav. I kod nas je prisutan preko 50 posto u populaciji virusa u županiji. On se brže širi, brže kolonizira sluznicu, brže prodire u tijelo, širi se dosta i među mladim ljudima i radnom populacijom", rekao je, dodajući da je sreća što su stariju populaciju dosta procijepili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je poručio kako se nada da će do kraja svibnja procijepiti 50 tisuća starijeg stanovništva, te kako se nada procjepljivanju radne populacije.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo