'CILJE JE UVOĐENJE POLITIČKE HIGIJENE' / HSU isključio Hrelju iz članstva, a on im poručio neka rade što hoće: 'Razlozi za takvu odluku su brojni'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

'Ne želimo surađivati s osobama koje nose etiketu lažnih umirovljenika, propalih političkih preslagivača, ljubitelja NDH, prostačkih i vulgarnih verbalnih eskapada, ponosnih 'Berinih penzića', koalicijskih partnera Milana Bandića, samozvanih 'žetončina', a sve kako bi se ostvarili osobni interesi', poručuju iz HSU-a.

21.2.2023.
19:40
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Predsjedništvo HSU-a isključilo je u ponedjeljak Silvana Hrelju iz stranke zbog sudjelovanja na skupu koalicije stranaka Umirovljenici zajedno, no Hrelja kaže da je na skup došao kao saborski zastupnik i predstavnik umirovljenika, a HSU-u je poručio "neka rade što hoće".

"S ciljem uvođenja političke higijene na našim prostorima odlučili smo u skladu sa stranačkim Statutom, a na prijedlog predsjednika HSU-a Veselka Gabričevića s današnjim danom isključiti iz stranke našeg člana Silvana Hrelju. Razlozi za takvu odluku su brojni, a najnoviji je sudjelovanje Hrelje na skupu 'Umirovljenici zajedno'", pojašnjavaju u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za današnji skup su rekli da su se "pod krinkom zajedništva okupili predsjednici tri opskurne umirovljeničke stranke koje zajedno nemaju niti 10 članova, bez županijskih, gradskih ili općinskih organizacija, stranačkih prostorija i telefona..."

Image
'DOGOVORENE SU 3 PROMJENE' /

Hrelja može biti zadovoljan, a umirovljenici? 'Većina ostaje nedotaknuta...' Sindikat baš i nije zadovoljan

Image
'DOGOVORENE SU 3 PROMJENE' /

Hrelja može biti zadovoljan, a umirovljenici? 'Većina ostaje nedotaknuta...' Sindikat baš i nije zadovoljan

'Potupno kontraproduktivno'

Tvrde kako im ta "grupica vječitih kandidata za saborske fotelje mjesecima predlaže ujedinjavanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To izbjegavamo jer je potpuno kontraproduktivno. Ne želimo surađivati s osobama koje nose etiketu lažnih umirovljenika, propalih političkih preslagivača, ljubitelja NDH, prostačkih i vulgarnih verbalnih eskapada, ponosnih 'Berinih penzića', koalicijskih partnera Milana Bandića, samozvanih „žetončina”, a sve kako bi se ostvarili osobni interesi", poručuju iz HSU-a.

Takvi postupci, ističu, u potpunosti su u suprotnosti s djelovanjem, opredjeljenjem i ciljevima HSU-a. "Nažalost to naš saborski zastupnik nije shvatio i današnjom potporom grupici političkih egzibicionista grubo je prekršio Statut i nanio veliku štetu našoj stranci", poručuju iz te stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrelja: Sve što radim, radim za sve umirovljenike

Silvano Hrelja u izjavi za Hinu rekao je kako sve što radi, radi za sve umirovljenike te kako je prihvatio poziv na skup te tri stranke i udruge na koji je pozvan i predsjednik HSU-a.

"Nije zabranjeno sudjelovanje niti na jednom skupu, ne vidim čime je zabranjeno izvijestiti ljude iz tih udruga i stranaka što se radi, koje su zakonske promjene i problemi u udruživanju umirovljenika. Nemam namjeru iznositi svoju obranu jer nisam ništa skrivio. Neka rade što hoće, briga me", poručio je Hrelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želi, kaže, komentirati iznesene kvalifikacije na račun apostrofiranih stranaka i udruga te dodaje da kao predsjednik HSU-a "nikada nije pljuvao po drugima, jer je to neprimjereno".

Podsjetio je i kako su nedavno iz HSU-a su rekli da nisu zadovoljni njegovim radom. "Ako donesu takvu odluku (isključenje) onda ju donose u korist vlastite štete, jer prestaju biti parlamentarna stranka i to postaje njihov problem", poručio je Hrelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo