HSP-OVAC SAM RUŠIO SVOJU BESPRAVNO IZGRAĐENU KUĆU I SVE PRENOSIO NA FEJSU: 'Inspektore, guštaš li?'

Image
Foto: PIXSELL

'Je l' guštaš, inspektore?', pitao je HSP-ovac iz Dugopolja inspektora dok je rušio svoju bespravno sagrađenu kuću. Bez obzira na kršenje zakona, tvrdi kako su mu sve namjestili.

17.4.2018.
15:14
PIXSELL
VOYO logo

Ivica Radošević, dugopoljski aktivist i gradski vijećnik HSP-a, ali i dobri duh, u utorak je bagerima srušio svoj bespravni objekt izgrađen na predjelu Draga, a koji su mediji nazvali "čardakom koji nije ni na nebu ni na zemlji".

Srušiti ga je morao po nalogu Ministarstva graditeljstva koje mu je inspekciju poslalo u siječnju, slučajno ili ne, nekoliko dana prije nego što je Visoki upravni sud stao na stranu mještana Dugopolja, koje je predvodio Radošević, i odlučio kako na referendumu mogu odlučiti hoće li komunalni doprinos u postupku legalizacije bespravno izgrađenih objekata plaćati simboličnu jednu kunu po prostornom metru umjesto sadašnjih 12 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nakon odazivanja inspekciji, Radoševiću je u veljači stiglo rješenje po kojem mora srušiti kuću. Isprva su mu je oni htjeli srušiti, no on je kazao kako će sam.

Radošević ne bježi od toga da je bespravni graditelj, ali ističe kako je njegova glavna “krivica” što je on prvi koji je inicirao pa zatim izborio pravo na referendum, a koji bi bio prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je put trebao biti održan na sam Uskrs 2014. godine, ali ga je općinski načelnik, iako je svih 13 vijećnika diglo ruku, uspio zaustaviti uz pomoć splitskog Upravnog suda i objašnjenja da bi donio nenadoknadivu štetu.

Radošević za RTL također napominje kako je pokušao saznati tko ga je prijavio za bespravnu gradnju, ali od toga ništa već mu je samo rečeno kako je riječ o “anonimnoj prijavi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne trebaš biti puno pametan, pa da zbrojiš dva i dva, odnosno tko je župan, tko ministar, što i kako zajedno rade", govorio je svojedobno, a danas je na kraju s bagerima ipak krenuo u rušenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je sam snimao rušenje Radošević je dobacivao inspektoru i policiji. "Jel' guštaš, inspektore", pitao je, na što mu je inspektor odgovorio da ljudi rade svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike