otpuštena mimo zakona / HSP AS mora prodati auto kako bi obeštetili trudnicu koju su prošle godine otpustili

Image
Foto: Pexels

Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Zadru ustvrđeno je da je otpuštena mimo zakonskih propisa sa svoje dužnosti

26.12.2017.
15:48
Pexels
VOYO logo

HSP Ante Starčević morat će bivšoj tajnici isplatiti 130.000 kuna odštete zbog otkaza kojeg je dobila prošle godine, piše Zadarski list.

Podsjetimo, gospođi koja je tada bila u četvrtom mjesecu, poštom je sigao pismeni otkaz u kojemu je navedeno da "nije došla na radno mjesto od 7. srpnja" unatoč činjenici da ona tad niti nije mogla doći fizički jer su vrata stranačke prostorije bila zaključana, a ključ vraćen Gradu Zadru jer je vodstvo stranke osnovalo novu stranku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Zadru ustvrđeno je da je otpuštena mimo zakonskih propisa sa svoje dužnosti.

"Prodat ćemo službeno vozilo kako bismo isplatili dug gospođi", izjavio je novi koordinator HSP AS-a za Zadar, Slobodan Dević Pićoza Zadarski list

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako bi podmirili troškove, čelnici HSP AS-a naći će se u teškoj financijskoj situaciji jer će račun stranke biti blokiran dokle god se gospođi ne isplati sudski propisana odšteta.

Tijekom suđenja sutkinju nije zanimalo što je rukovodstvo stranke otišlo u drugu stranku, već je li uručeni otkaz bio prema zakonu ili nije. Prvostupanjska presuda naložila je starčevićancima da Katarinu Bolić vrate na posao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo