'NE TREBA NAS ČUDITI' / Zekanović: 'Znamo tko je odgovoran za pucnjavu na Turudićev auto'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kako smo ranije neslužbeno doznali, Turudić je rupu na automobilu uočio u Virovitici nakon čega je sve prijavio policiji. Neslužbeno se govori o dva pronađena metka, no policija to nije potvrdila

22.3.2024.
17:25
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zastupnik Hrvoje Zekanović oglasio se na Facebooku gdje je komentirao vijest da je novoizabranom glavnom državnom odvjetniku Ivanu Turudiću pucano na automobil. Poručio je da takvo što ne čudi s obzirom na "mržnju" koju mjesecima sipa oporba, a spomenuo je i predsjednika Zorana Milanovića koji je upravo zbog Turudića odlučio ući u izbornu utakmicu i kandidirati se na parlamentarnim izborima prije nego što ga je Ustavni sud upozorio da to ne čini.

"Sudcu Ivanu Turudiću je propucan automobil i ne treba nas čuditi što se to dogodilo s obzirom na mržnju koju već mjesecima prema Ivanu Turudiću sipaju oporbeni političari. U tome prednjači predsjednik države Zoran Milanović. Ta količina mržnje, ta retorika kojom se oni služe može rezultirati isključivo takvim događajem. To je Hrvatska kakvu nam oni spremaju. Hrvatska u kojoj nitko neće biti siguran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JEDAN OD DVA NJEGOVA AUTA /

Turudiću su propucali premium SUV: Uzeo ga je na leasing, a evo koliko ga je platio

Image
JEDAN OD DVA NJEGOVA AUTA /

Turudiću su propucali premium SUV: Uzeo ga je na leasing, a evo koliko ga je platio

'Znamo svi tko je odgovoran'

Ali, ključno je pitanje zašto Zoranu Milanoviću toliko smeta Turudić? Zašto se on toliko usplahirio? Ja ću reći vjerojatan razlog, a gotovo sam siguran u to. Zoran Milanović je svojevremeno u Slovenskoj ulici, u vrijeme onog lockdowna najstrožeg, boravio u onome opskurnom noćnom klubu, s opskurnim likovima i opskurnim brojačem novca na šanku. Što se tamo događalo? E možda sazna upravo Ivan Turudić. Veselim se tom trenutku, a Zoran Milanović strepi od tog trenutka.

Ali ipak bih se vratio na onu ključnu činjenicu koja je zapravo strašna. Danas je pucano na automobil Ivana Turudića. Tko je odgovoran, znamo", dodao je Zekanović u videu objavljenom na njegovoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo ranije neslužbeno doznali, Turudić je rupu na automobilu uočio u Virovitici nakon čega je sve prijavio policiji. Neslužbeno se govori o dva pronađena metka, no policija to nije potvrdila. Tek su u priopćenju naveli da je Turudić policiji naveo da je na autu uočio oštećenja nakon čega je vozilo prevezeno u prostorije policije i nad njim se obavlja očevid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović zbog Turudića želi u izbornu utakmicu

Predsjednik Zoran Milanović žestoko kritizira Turudića, a upravo ga je njegovo imenovanje na mjesto novog glavnog državnog odvjetnika potaknulo da se uključi u izbornu utakmicu i kandidira na skorim parlamentarnim izborima.

"U životu svakog od nas postoje trenutci kad treba izaći iz zone komfora. Na moja vrata taj čas je kucnuo momentnom stanovitog Turudića", rekao je Milanović. "Došlo je vrijeme da se konji sedlaju. Okupit ćemo većinu za vladu nacionalnog spasa", poručio je Milanović prošlog petka bacivši političku "bombu" svojom najavom o kandidaturi za premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustavni sud u međuvremenu ga je upozorio da ne smije sudjelovati na izborima niti u kampanji dok obnaša funkciju predsjednika.

Prije Turudićeva izglasavanja isticao je da nikako ne smije postati šef DORH-a jer je u nekoliko navrata sastao sa Zdravkom Mamićem dok je bio pod tajnim mjerama SOA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ivanu Turudiću propucan automobil. Susjeda: 'Čudno je...'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo