Tireli za rtl / 'Hrvatsku jedino mogu spasiti izvanredni izbori, a veliku krivnju ima i Petrov - ucjenama državu ne vodimo nigdje'

'Većina parlamentarnih stranaka i više od 70 posto građana se izjasnilo da želi izvanredne izbore da se prekine ovaj cirkus i agonija', rekla je Tireli

8.6.2016.
14:38
VOYO logo

Predsjednik Sabora Željko Reiner uvrstio je u dnevni red opoziv premijera Tihomira Oreškovića, a oporbeni saborski klubovi SDP-a, Laburista i HNS-a zatražili su raspuštanje Sabora i nove izbore.

U RTL-ovim izvanrednim vijestima situaciju je prokomentirala i Nansi Tireli, predsjednica Hrvatskih laburista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliku krivnju ima i Petrov jer s ovakvim ucjenama državu ne vodimo nigdje niti ju možemo voditi. To nije odgovorno rukovođenje državom i građanima Nansi Tireli

"Većina parlamentarnih stranaka i više od 70 posto građana se izjasnilo da želi izvanredne izbore da se prekine ovaj cirkus i agonija kako Hrvatska sama sebi ne bi nanosila takve štete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilika koju imamo je raspuštanje Sabora. Na predsjedniku Sabora je da to uvrsti u dnevni red i da ga da na raspravu u Sabor. To on sam odlučuje i tako dajemo poruku HDZ-u - da su oni ovdje isključivo odgovorni za situaciju koja u Hrvatskoj traje. Može doći na kraju mandata ili uopće ne treba doći. Vrlo jasna i velika poruka. Što će se u Hrvatskoj dogoditi - odlučuje HDZ.

Nismo razgovarali ni s jednom parlamentarnom strankom niti s ijednim čelnikom. Slušali smo retoriku svih ljudi iz dana u dan i svi su govorili isto - da Hrvatsku jedino mogu spasiti izvanredni izbori. Mi ih stoga i tražimo, što je upućeno u saborsku proceduru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova njihova retorika ide na tragu još jedne ucjene. Veliku krivnju ima i Petrov jer s ovakvim ucjenama državu ne vodimo nigdje niti ju možemo voditi. To nije odgovorno rukovođenje državom i građanima", rekla je Tireli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo