Hrvatskom vladaju poštena i inteligentna bića

27.1.2010.
12:44
VOYO logo

Iz radio i TV-prijamnika, sa zaslona kompjutora i novinskog papira zadnjih tjedan dana mogu se čuti i pročitati zapanjujuće napumpane izjave pokraj kojih ona Darinka Kosora "Hrvoje Vojković je najbolji menadžer od Tuzle pa sve do Indije" zvuči razumno i ozbiljno.

Repku bezobrazno neumjerenih izjava u zadnjih samo sedam dana čine: "Nema nedodirljivih"; "Mladen Bajić dobro radi posao"; "Zatražit ću od Nadzornog odbora Hrvatskih autocesta izvještaj o arheološkim radovima na trasama kojima prolaze autoceste"; "Ne znam ništa o tome"; "Što su to mutni poslovi? Zaista to ne mogu prevesti, ne razumijem"; "Uvijek me iznenadi kada se netko u javnoj vlasti i na funkciji bavi nečasnim radnjama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadranka, dodirni me

Jadranka Kosor sa svojom mantrom "nema nedodirljivih" ugrozila je šampionsku titulu Milana Bandića u ponavljanju. Prostituirana krilatica "neka institucije rade svoj posao" ispada mala beba pokraj neumjerenog ponavljanja maksime premijerke i njezinih papagaja.

Izjava pobjednica u kategoriji "pokvarena ploča" direktno se tiče druge Jadrankine izjave tjedna, u kategoriji "ah, taj kriterij izvrsnosti": "Mladen Bajić dobro radi svoj posao." Sudeći po premisama iz kojih premijerka izvlači ovaj zaključak, može se reći da se služila jednakom logikom koja bi dovela do zaključka "Ivo Sanader je bio dobar premijer". Kandidaturom Bajića za treći mandat jasno i transparentno je poručila da nedodirljivih ima među tjelohraniteljima režima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni znaju da ništa ne znaju

Ali i štićenicima tih tjelohranitelja. Dolazimo do kategorije "...a ne vidiš brvno u vlastitom oku" i neponovljivog Božidara Kalmete, koji je zatražio izvještaj o arheološkim iskopinama supruge bivšeg premijera i njezinih prijatelja, koje su HAC koštale kao izgradnja Jurskog parka sa živim dinosaurima. Izvrsni Kalmeta zbunjen je odljevom novca iz HAC-a u krive džepove koliko i hrvatska javnost izjavama poput "nema nedodirljivih", te vjerojatno "ne zna ništa o tome".

Baš poput prvaka izbornog stožera Milana Bandića, Duška Ljuštine i Jasmine Havranek, koji pojma nemaju kome je Bandić dužan 6,66 milijuna kuna, odakle mu pare da to plati i tko bi se uopće usudio javno utjerivati dug zagrebačkom gradonačelniku. Voditi najskuplju predsjedničku kampanju u povijesti i ne platiti gotovo polovicu tog iznosa? Pa to mora da su...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dado nas je sve iznenadio

"Mutni poslovi." Prvake kategorije "najtemeljitija lobotomija" treba pod hitno poslati šefu Carinske uprave, šampionu kategorije "krvarim iz mozga", ne bi li mu održali predavanje što to mutni poslovi jesu i kako se oni prevode, jer Mladen Barišić tvrdi da nije bio prisutan na lekcijama svojih suseda iz Bužanove Milana Bandića i Ante Despota i prijateljskim seansama Nevenke Jurak i Ive Sanadera.

I došli smo do kraja: u superteškoj ultimate fighting kategoriji u neumjerenosti u izjavljivanju zvanoj "totalna rekonstrukcija himena", šampionski pojas izborio je ministar Dado "uvijek me iznenadi kada se netko u javnoj vlasti i na funkciji bavi nečasnim radnjama" Milinović. U silnoj želji da na što prirodniji način kaže suprotno od onoga što misli, dežurni je Vladin bistrić, mora se priznati, otišao najdalje. U prekoračenju nužne obrane korupcije pod Vladinim pokroviteljstvom nadvisio je čak i trojčicu Mladena Bajića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo