TALIJANA NI ZA LIJEK / Hrvatski tulum u Poznanu: ''Baci sisu da se igramoooo'

U centru Poznana oko 10.000 hrvatskih navijača stvorilo je vrhunsku atmosferu. Pjesma neprekidno traje, a sučeljavanje s talijanskim kolegama prolazi u prijateljskom ozračju. Posvjedočit će to i jedna Talijanka koja je na svojoj koži osjetila hrvatski vic i šalu.

14.6.2012.
16:05
VOYO logo

Poznan je po drugi put u samo nekoliko dana doživio 'kockastu' invaziju. Hrvatska nogometna reprezentacija u tom će poljskom gradu večeras igrati utakmicu 2. kola skupine C protiv Italije, a većina navijača na usnama ima samo jednu riječ - pobjeda!

Prema euforiji koja je zahvatila Hrvatsku nakon pobjede nad Irskom, danas se u Poznanju očekuje oko 15.000 hrvatskih navijača, a potraga za ulaznicama je ogromna. Centrom grada zavladali su kockasti dresovi, pjesma neprekidno traje, a sučeljavanje s talijanskim kolegama prolazi u prijateljskom ozračju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 16 sati na trgu Stari Rynk bilo je već oko 10.000 hrvatskih navijača. Poljaci su stavili žičane ograde na kipove kako navijači ne bi na njih vješali zastave. No zato su transparentima okitili izloge i pročelja kuća. Zapaljeno je i desetak baklji, no nikakvi neredi nisu zabilježeni. Talijanskih navijača je jako malo, a jedna Talijanka, koja je pokušala proći kroz 'kockastu' invaziju dočekana je hrvatskom dobrodošlicom uz neizbježan stih "Baci sisu da se igramooo".

Image
Foto: PIXSELL

Uz zalutalu Talijanku oduševljenje je izazvao i jedan Irac koji se popeo na stol u jednom kafiću te počeo vikati "U boj, u boj!", na što su mu hrvatski navijači odgovorili "Za narod svoj!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutros je u Poznan nakon 22 sata vožnje stigao i poseban navijački vlak kojim je doputovalo pojačanje od 400-tinjak navijača. Na kolodvoru ovoga puta nije bilo previše policije, ali niti volontera kojih je u nedjelju bilo dvadesetak.

Image
Foto: PIXSELL

Dio hrvatskih navijača očito nije pratio vremensku prognozu pa su u Poljsku doputovali u 'ljetnoj kombinaciji'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislili smo da je malo toplije, no nema veze naći ćemo neku zabavu kako bi se ugrijali," kazao je Hrvoje iz Zagreba.

Hrvatski nogometni savez je za dvoboje protiv Irske i Italije dobio između 6.000 i 7.000 ulaznica i sve su rasprodane. Ulaznica ima još samo kod preprodavača i švercera koji ih po centru Poznana nude po 'povoljnoj' cijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni koji ne uspiju nabaviti ulaznice mogu se zabavljati u navijačkoj zoni u središtu grada te brojnim kafićima i restoranima.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo