stigli su doma / Hrvatski potražni tim s 40 pripadnika i 10 pasa vratio se iz Turske

Image

U Tursku su krenuli 7. veljače, bili su u gradu Hatayu koji je jedan od najpogođenijih gradova u potresu u kojem je dosad poginulo više od 43.000 ljudi

17.2.2023.
16:20
VOYO logo

"Modul za urbano traganje i spašavanje iz ruševina Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite stigao u Hrvatsku", izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modul je bio smješten u gradu Hatayu, gradu koji je među onima koji su najteže pogođeni potresom.

Podsjetimo, Hrvatska je Turskoj ponudila pomoć za traganje i spašavanje. U suradnji s Operativnim centrom civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH u gradove pogođene potresom Hrvatska je poslala tim od 41 člana te sedam pasa iz Ravnateljstva CZ MUP-a, Državne intervencijske postrojbe i HGSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski je tim s drugim međunarodnim timovima i turskim prevoditeljima sudjelovao u akcijama spašavanja preživjelih u razornim potresima koji su 6. veljače pogodili središnju Tursku i sjeverozapadnu Siriju. Sudjelovali su u akcijama u Antakyju, jednom od najteže potresom pogođenom gradu.

Hrvatski tim na terenu je surađivao s kosovskim i srpskim timom, a ranije su radili i s Ukrajincima i Omancima. S terena su javljali da je sve opljačkano, od dućana do ljekarni i benzinskih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedanaest dana nakon razornoga potresa koji je pogodio Tursku i Siriju usmrtivši više od 43.000 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo