donacija od 378.000 kuna / Hrvatski Crveni križ u Grčku šalje 960 setova prve pomoći za izbjeglice

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Hrvatski Crveni križ priopćio je u petak kako će kolegama u Grčkoj, koja se još uvijek suočava s izbjegličkom i migrantskom krizom, poslati 960 setova prve pomoći

20.5.2016.
10:30
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

U Crvenom križu kažu da će tu humanitarnu pomoć volonteri i djelatnici Grčkog Crvenog križa koristiti u svojim operacijama podrške izbjeglicama i migrantima na području Grčke. Vrijednost donacije iznosi 378.000 kuna.

Pomoć Hrvatskog Crvenog križa bit će dostavljena u središnje skladište Crvenog križa u Ateni, a potom će se distribuirati do prihvatnih centara za izbjeglice i migrante diljem Grčke. Kombi s humanitarnom pomoći kreće iz Zagreba u ponedjeljak, 23. svibnja, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EU poziva članice da preuzmu više izbjeglica

 Povjerenik EU-a za izbjeglice Dimitris Avramopulos  pozvao je u srijedu države članice da prihvate više tražitelja azila jer postoje teški zastoji u primjeni dogovorenih shema o preuzimanju ljudi s prostora unutar bloka i iz Turske.

Zemlje članice EU-a složile su se prošle godine da će rasporediti 160.000 tražitelja azila te olakšati  teret izbjeglica ponajprije Italiji i Grčkoj. Također su obećale  da će izravno preuzeti izbjeglice s prostora izvan bloka, kako bi zaustavili ilegalnu migraciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, dosad je samo 1500 tražitelja azila premješteno unutar EU, pokazuju podaci koje je Europska komisija objavila u srijedu.

Samo u dva prošla mjeseca trebalo je biti premješteno 20.000 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo