združeno više od 1.000 vojnika / Hrvatske oružane snage u punoj spremi: najveća vojna vježba od Domovinskog rata

Na vojnom poligonu u Slunju i u akvatoriju Dugog otoka održana je najveća vojna vježba od završetka rata. U vježbi je sudjelovalo 1.065 pripadnika oružanih snaga uz potporu tenkova, topništva, migova, helikoptera, oklopnjaka, ali i dvije ratne topovnjače. Prvi put u vježbi je sudjelovala i jedinica za obranu od cyber napada

6.10.2015.
18:53
VOYO logo

Pokazna vježba bojnoga gađanja svih sastavnica Oružanih snaga RH Združena snaga 15, koja je održana u utorak na vojnim poligonima Eugena Kvaternika u Slunju i Hrvatske ratne mornarice oko Dugog otoka, najveća je vojna vježba Hrvatske vojske od Domovinskog rata u kojoj je sudjelovalo više od tisuću vojnika.

"Radimo na novoj vojnoj strategiji tako da smo kroz ovu vježbu testirali sve te mogućnosti i što ćemo primjeniti u izradi naše doktrine", kazao je general zbora Drago Lovrić,  načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Hrvaske oružane snage u punoj spremi: najveća vojna vježba od Domovinskog rata

Image

Hrvaske oružane snage u punoj spremi: najveća vojna vježba od Domovinskog rata

Prvi put u vježbi je prikazan rad jedinice za obranu od cyber napada. Simuliran je upad u računalo stožera.

Ministar obrane zadovoljan je i kaže da su oružane snage potpuno su spremne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za sve zadaće koje proizlaze iz Ustava i to je temeljan zadaća Oružanih snaga - priprema i obrana Hrvatske, a ne baviti se migrantima", istaknuo je ministar obrane Ante Kotromanović. 

Ali i sudjelovati u misijama. Sljedeće godine Hrvatska će, kaže ministar, u Kurdistan poslati vojne instruktore i savjetnike. Ovo je najveća vojna vježba nakon završetka Domovinskog rata, a generali poručuju da ovako zahtijevne vježbe, Hrvatska provodi jedina u regiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo