pozdravljaju vladinu odluku / Hrvatska udruga radničkih sindikata podržava nastavak stručnog osposobljavanja

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U prisutnim gospodarskim i socijalnim uvjetima, aktivna politika zapošljavanja jedan je od temeljnih izazova državne politike, ističu u HURS-u i dodaju kako vjeruju da su u Vladi svjesni toga

13.2.2017.
14:07
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS), koja je svojedobno podržala uvođenje mjere stručnog osposobljavanja za rad u sklopu aktivne politike zapošljavanja, u ponedjeljak je priopćila da pozdravlja Vladinu odluku o nastavku primjene te mjere, ali uz određene korekcije.

Posve je jasno da mjera stručnog osposobljavanja za rad ne može i neće iskorijeniti nezaposlenost mladih i spriječiti iseljavanje, navodi HURS i dodaje kako je isto tako činjenica da je navedena mjera pridonijela zapošljavanju mladih i prouzročila novu dinamiku na tržištu rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi se poboljšali učinci aktivne politike zapošljavanja, neophodno je poticati zapošljavanje u proizvodnim djelatnostima, smatraju u HURS-u. Stoga zahtijevaju da se osmisle i uvedu olakšice za zapošljavanje mladih u industriji, posebno u krajevima izloženima depopulaciji.

U prisutnim gospodarskim i socijalnim uvjetima, aktivna politika zapošljavanja jedan je od temeljnih izazova državne politike, ističu u HURS-u i dodaju kako vjeruju da su u Vladi svjesni toga, kao i činjenice da bez novih radnih mjesta nema ni uspješne Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo