BORBA PROTIV KRIMINALA / Hrvatska policija uhitila 17 krijumčara u sklopu Europolove akcije u jugoistočnoj Europi: Otkriveno 2229 nezakonitih ulazaka

Image
Foto: Europol

Tijela za provedbu zakona djelovala su zajednički od 13. do 18. studenoga protiv trgovanja vatrenim oružjem, drogom, krijumčarenja migranata i trgovanja ljudima te visokorizičnih kriminalnih mreža

30.11.2023.
19:44
Europol
VOYO logo

Hrvatska policija uhitila je 17 krijumčara u sklopu koordinirane akcije u jugoistočnoj Europi u kojoj je sudjelovalo 26 zemalja uz podršku Europola, Interpola i niza međunarodnih struktura.

Tijela za provedbu zakona djelovala su zajednički od 13. do 18. studenoga protiv trgovanja vatrenim oružjem, drogom, krijumčarenja migranata i trgovanja ljudima te visokorizičnih kriminalnih mreža, a uhićeno je 566 osoba te otkriveno 2229 nezakonitih ulazaka, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PODIGNUTA ČETVRTA OPTUŽNICA /

USKOK sumnjiči još 14 osoba zbog davanja mita za lažne covid potvrde: Medicinskoj sestri davali popis imena i najmanje 100 eura

Image
PODIGNUTA ČETVRTA OPTUŽNICA /

USKOK sumnjiči još 14 osoba zbog davanja mita za lažne covid potvrde: Medicinskoj sestri davali popis imena i najmanje 100 eura

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina rekao je novinarima u Hrvatskom saboru da je hrvatska policija sudjelovanjem u Europskim akcijskim danima postigla rezultate, te da se etablirala na međunarodnoj razini.

"Imali su rezultate u suzbijanju organiziranog i teškog kriminala, uhićeno je 17 krijumčara i 30 osoba te je pronađena jedna puška na području četiri policijske uprave", istaknuo je Milina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga uhićenih policajaca tek slijedi

Vezano za uhićenje trojice vovoditelja sisačko-moslavačke policije te dvojice policajaca zbog lažiranja službenih izvješća i podnijeli neistinite kaznene prijave, rekao je da istraga tek slijedi.

Dodao je kako može tek potvrditi ono što je objavio i Uskok, da su policijski službenici nakon postupanja praktički prijavili nepoznatu osobu za počinjenje teškog kaznenog djela, a rukovoditelji zanemarili dokaz na temelju kojega se osnovano sumnja da su počinili kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božinović: Teško razumljivo postupanje policajaca

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji je u Saboru podnio izvješće o radu policije za 2022. rekao je novinarima da mu je "teško razumljivo postupanje policijskih službenika i njihovih rukovoditelja nakon događaja".

"Mogu razumjeti želju policajaca u borbi protiv nositelja kriminala, međutim hrvatska policija mora djelovati u skladu sa zakonom. U suprotnom reagira sustav, policijski i državnoga odvjetništva, i ovo su nažalost posljedice", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je da su rezultati policije "bolji nego ikad" u suzbijanju kriminala u Hrvatskoj.

"Što se tiče povjerenja policiji, svi rezultati policije govore o tome da nije slučajno Hrvatska označena kao jedna od najsigurnijih zemalja u Europi i svijetu. Rezultati su bolji nego ikad otkad se vodi statistika kriminaliteta u Hrvatskoj", kazao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Uhićeni maloljetnici u Europolovoj akciji imaju 16 godina: Na internetu su veličali neonacizam i masovne ubojice

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo