NEZADOVOLJNI REAKCIJOM vlade / 'Hrvatska može bolje' najavila skup za smjenu vlasti na Markovom trgu

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Vlast nije ispunila ni jedan od zahtjeva koje im je uputilo 50.000 građana 1. lipnja

14.6.2016.
14:03
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Inicijativa "Hrvatska može bolje", koja u znak podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi okuplja više od 250 različitih udruga, pozvala je javnost na prosvjednu akciju u četvrtak na Markovu trgu jer je nezadovoljna reakcijama vlasti na zahtjeve s velikog prosvjeda od 1. lipnja.

Prosvjedni skup će se održati u četvrtak, 16. lipnja, u 18 sati na Markovu trgu pod naslovom „Hrvatska može bolje - ali bez vas“ i neće istodobno biti održavan u drugim gradovima kao prethodni, nego su predstavnici udruga pozvani da se pridruže skupu u Zagrebu, rekli su na konferenciji za novinare Eli Pijaca Plavšić i Nikola Baketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlast nije ispunila ni jedan od zahtjeva koje im je uputilo 50.000 građana 1. lipnja, nije ni na koji način odgovorila organizatorima, a istodobno su njezini predstavnici pokazali da nemaju volje za reforme, da odugovlače s odlukama i da uništavaju reformski potencijal stotina ljudi koji su dobrovoljno sudjelovali u reformi, rečeno je.

Inicijativa je pozvala građanke i građane Hrvatske da se pridruže podršci cjelovitoj kurikularnoj reformu i pošalju poruku da je obrazovanje prioritet hrvatskog društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatražit će smjenu vlasti, jer Hrvatska bez reforme obrazovanja nema budućnosti. Hrvatska može bez političkih elita ali ne može bez građana, poručili su iz inicijative i dodali da kao ad hoc skupina nemaju unaprijed razrađene planove, nego će se postupati ovisno o potrebama trenutka.

Također je rečeno da sindikati nisu uključeni u prosvjednu akciju zbog osjetljivog političkog trenutka, a inicijatori prosvjeda ističu da se ne radi o skupu oporbe ili njezine najjače stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo