'Hrvatska još nije ispunila uvjete za pristup u EU'

10.10.2012.
14:04
VOYO logo

U tekstu pod naslovom "Bruxelles: Hrvatska još nije ispunila uvjete za pristup u EU", njemački list navodi kako se "kratko prije primanja u EU ispostavilo kako Hrvatska još uvijek nije u potpunosti ispunila sve uvjete".

U tekstu se navodi da će povjerenik za proširenje EU-a Stefan Füle u srijedu u Bruxellesu predstaviti popis s deset nedostataka koje Hrvatska do pristupa (1. srpnja 2013. godine) mora ukloniti. Između ostalog, riječ je o javnoj upravi koja još ne odgovara europskim standardima, pravosuđu koje još nije riješilo problem slučajeva koji se rješavaju godinama, nedovoljno zaštićenim granicama te neriješenim problemima u području brodogradnje. Komisija će biti otvorena za sve mogućnosti, piše u članku FAZ-a, ali o mogućem odlaganju ulaska u EU trenutno nema govora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komisija će u izvješću pojasniti i kako će ubuduće u pristupnim pregovorima vršiti veću kontrolu i od zemalja na Balkanu tražiti više dobrosusjedskih odnosa i regionalne suradnje, saznaje FAZ.

Osim članka koji se tiče rezultata monitoringa, FAZ je objavio i komentar novinara Nikolausa Bussena, koji je izvješće o monitoringu iskoristio za kritiku EU, koja je obećala kako neće ponavljati pogreške poput "primanja u članstvo korumpiranih zemalja kao što su Bugarska i Rumunjska", a sada se pokazuje da "Bruxelles ponovno prima kandidata koji ne ispunjava uvjete za članstvo u EU".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo