RTL S BREGANE / 'Hrvatska je poslala vrlo jasnu poruku cijelom svijetu i Europi da je turistička sezona otvorena'

Turizam je Hrvatskoj iznimno važan, a idućih dana broj gostiju koji su ušli u Hrvatsku trebao bi premašiti milijun

1.7.2020.
18:41
VOYO logo

Prvoga dana srpnja Hrvatska i ostatak Europske unije otvorile su svoje granice, samoizolacija za one koji ulaze u Hrvatsku nije potrebna, a prema najavama dolazaka idućih dana u našu bi državu trebalo ući više od milijun ljudi.

Image
Gužve na granici /

Svjetla točka u koronakrizi: Više od milijun turista najavilo svoj dolazak u Hrvatsku

Image
Gužve na granici /

Svjetla točka u koronakrizi: Više od milijun turista najavilo svoj dolazak u Hrvatsku

S Bregane se za RTL Danas javio RTL-ov reporter Boris Mišević: ''Da je netko u trećem ili četvrtom mjesecu govorio da će početkom ljeta biti milijun turista u Hrvatskoj, sigurno bi ga proglasili ludim. No, eto, solidna je ova situacija, barem tako izgleda. MUP-ova aplikacija Enter Croatia, koja služi svim turistima da ostave svoje podatke kako bi lakše, protočnije i brže ušli u Hrvatsku, prema podacima ažuriranim danas u 13 sati - od 28. svibnja do 1. srpnja - pokazuje da je milijun i 39.000 turista najavilo svoj dolazak u Hrvatsku. Neki od njih su već ovdje u Hrvatskoj pa bi brojka od milijun ljudi trebala biti ostvarena u srpnju''.

''Ono što također daje neku nadu svim malim iznajmljivačima koji su uložili novac u svoje apartmane i koji očekuju kakvu-takvu sezonu, jest podatak da je u Hrvatskoj trenutno prema podacima Hrvatske turističke zajednice (HTZ) 303.000 domaćih i stranih turista, najviše stranih turista. Najprisutniji su gosti iz Njemačke, Slovenije i Češke. Hrvatska se od ponoći otvorila, svi državljani EU mogu ući u zemlju bez ikakvog razloga, a državljani trećih zemalja moraju imati neki razlog, no gotovo potpuno je, možemo reći, liberaliziran ulazak. Hrvatska je poslala vrlo jasnu poruku cijelom svijetu i Europi da je turistička sezona otvorena'', kazao je Mišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo