marijana puljak o referendumu: / 'Hrvatska je opljačkana! I lijevi i desni iskorištavaju to što su izbori i govore narodu ono što žele čuti'

'Nije problem u kapitalizmu, problem je što je Hrvatska opljačkana. Sve vlasti su do sada bile korumpirane'

13.5.2019.
22:40
VOYO logo

Još zanimljivije od općenarodne podrške sindikalnom referendumu jest da je jedina stranka koja je podržala Vladu i HDZ i rad do 67 godine, stranka Pametno koja inače nema baš ništa zajedničko s HDZ-om. Pametno se sa Unijom Kvarnera  kandidiralo i za Europski parlament.

Predsjednica te stranke, Marijana Puljak, bila je gošća RTL Direkta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ i Vladu vidimo kao krivce što je Hrvatska na dnu svih ljestvica u Europi"

"Pa ne bi rekla da je poraz. Nismo podržali HDZ ni ovu Vladu. Vidimo ih kao krivce što je Hrvatska na dnu svih ljestvica u Europi. Nemamo ništa zajedničko s njima. Ono što smo još 2015. napisali u programu, rekli smo da sve ovisi o gospodarskom rastu i rastu zaposlenih. Ovakav sustav nije održiv", rekla je Puljak na pitanje je li broj skupljenih potpisa na neki način i njihov poraz.

"Na dnu smo svih ljestvica, gledamo u leđa i Rumunjskoj i Bugarskoj. Svi su ispred nas. Ja razumijem sindikate i građane", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O povlaštenim mirovinama i može li se to riješiti, kaže:

"Onaj tko hoće može riješiti. Više od 80 posto umirovljenika je otišlo u prijevremenu mirovinu ili povlaštenu mirovinu. I lijevi i desni iskorištavaju to što su izbori i govore narodu ono što žele čuti. Ljudi trebaju čuti o stanju u kojem se nalazi Hrvatska. Mi govorimo istinu. Ono što nas može izvući je rast zaposlenosti, revizija svih povlaštenih mirovina, penaliziranje ranog odlaska u mirovinu", nabrajala je Puljak i nastavila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova Vlada nikako nije hrabra. Poreznu reformu nisu u stanju napraviti, obrazovna reforma je pr reforma, reforma lokalne samouprave, svi se s njom busaju u prsa kad su kampanje, smanjit ćemo broj gradova, općina - to se ne događa. HDZ i SDP su isključivi krivci za ovo stanje", jasno će.

Na konstataciju da se Pametno deklarira kao liberalna stranka, s druge strane i iz HDZ-a i iz SDP-a, i iz sindikata kažu da je Hrvatsku dotukla upravo neoliberalna ideologija i kapitalistički sustav, Puljak odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema u Hrvatskoj ni neoliberalnog, a kamo li liberalnog kapitalizma. Hrvatsku je dotukla pljačka, Hrvatska je opljačkana od svih Vlada do sada koje su se isključivo brinule o samima sebi, stranačkim prijateljima, donatorima. Nije problem u kapitalizmu, problem je što je Hrvatska opljačkana. Sve vlasti su do sada bile korumpirane i iskorištavale trenutak dolaska na vlast da same sebe zbrinu", poručila je za kraj Marijana Puljak.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo