TO NEĆE BITI PROBLEM / 'Hrvatska ima više kreativnih igrača'

Image
Foto: PIXSELL

Irski izbornik Giovanni Trapattoni kazao je kako hrvatska reprezentacija ima više kreativnih igrača, ali da su njegovi igrači jednako spremni po fizičkoj i psihičkoj kondiciji.

7.6.2012.
13:21
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska i irska reprezentacije su jednake po fizičkoj i psihičkoj kondiciji, ali Hrvatska imao više kreativnih igrača, izjavio je irski izbornik Giovanni Trapattoni u intervjuu za službenu UEFA-inu stranicu ocjenjujući formu Hrvatske na predstojećem Euru.

"Gledao sam Hrvatsku puno puta. Igrali smo i prijateljsku utakmicu i moram reći da ona ima više kreativnih igrača nego mi. Međutim, mi smo jednake fizičke i metalne kondicije i pokazali smo s našom taktikom protiv Brazila i Francuske da nam dosta kreativnih igrača nije uspjelo stvoriti probleme", kazao je 73-godišnji Talijan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o svojoj reprezentaciji, rekao je da to nije latinska momčad koja igra tehnički superioran nogomet, nego je to momčad koja ima svoje značajke - izravna je i precizna i iako nema dosta kreativnih igrača ima vrlo izravnih igrača.

Što se tiče spremnosti svojih igrača rekao da je iz prošlog iskustva znao da će naći nekoliko igrača koji su imali samo par dana odmora, a opet su u dobroj formi. Jedini problem mu predstavlja par slabije ozlijeđenih koji se trebaju dovoljno oporaviti, ali da je opće psihičko i fizičko stanje momčadi dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara da li se slaže da je odlučujuća utakmica na Euru prva utakmica koju Irska igra protiv Hrvatske u nedjelju, Trapattoni je odgovorio potvrdno.

"Mi savršeno dobro znamo da je prva utakmica važna, kao i sve ostale prve utakmice, npr. ona između Italije i Španjolske. Tako će prvih 90 minuta imati utjecaj na ostatak turnira. Jako je važno dobiti prvu utakmicu koja će nam dati određenu prednost, ali isto je tako važno ne izgubiti je. Tada će je trebati procijeniti u svjetlu rezultata utakmice između Italije i Španjolske", kazao je Trapattoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo