IMD objavio / Hrvatska doživjela najveći rast u konkurentnosti. Na svjetskoj ljestvici pomaknuli smo se za 13 mjesta

Image
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Osim Hrvatske, na IMD-ovoj Svjetskoj ljestvici konkurentnosti (WCR) iznenađuje i Danska koja je prvi put preuzela vodstvo

15.6.2022.
10:49
Sasa Miljevic/PIXSELL
VOYO logo

Kako je objavio Svjetski centar za konkurentnost (WCC), prema posljednjim podacima, Hrvatska je doživjela najveći ovogodišnji rast na ljestvici konkurentnosti te se s 59. mjesta pomaknula na 46. Ističu kako napredujemo po svim čimbenicima konkurentnosti, a ovu vijest s posebnim veseljem zaprimio je zamjenik predsjednika Nacionalnog vijeća za konkurentnost dr.sc. Ivan Mišetić.

"Nakon dvije pandemijske godine i dva razorna potresa, ovakav rast veseli i pokazuje iznimnu otpornost hrvatskog gospodarstva. Očekivane prednosti ulaska u europodručje, Schengenski prostor, ali i proces pristupanja OECD-u, doprinijele su pozitivnim promjenama u hrvatskom gospodarstvu koje je zabilježila Svjetska ljestvica konkurentnosti", ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Hrvatske, na IMD-ovoj Svjetskoj ljestvici konkurentnosti (WCR) iznenađuje i Danska koja je prvi put preuzela vodstvo.

Inače, IMD-ova ljestvica kaže i kako inflatorni pritisci mogu loše utjecati na napore da se ograniči utjecaj tvrtki na okoliš, a kako isti imaju sve veći pritisak na poduzeća, utječu i na konkurentnost nacionalnih gospodarstava, od zabrinutosti oko emisija stakleničkih plinova i socio-ekonomskih razlika, zaključili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo