Hrvatska dobiva novu televiziju!

Vijeću za elektroničke medije već je pristiglo šest ponuda za koncesiju za novu nacionalnu televiziju, a očekuje se da će ih stići još. Natječaj je završio u utorak navečer.

19.6.2013.
14:33
VOYO logo

Predsjednik Vijeća za elektroničke medije Zdenko Ljevak objasnio je da je riječ o ponudama koje su poslane poštom zaključno s jučerašnjim danom, odnosno 18. lipnja.

"Mogu vam samo reći da je ukupno stiglo šest prijava – jedna na multiplex A, tri na multiplex B i dvije na multiplex D. A je li tu i Grk kojeg spominjete, to ne znamo, jer se tek 2. srpnja u 11 sati otvaraju ponude. Tada ćemo znati tko je ponuđač i što se nudi. Ne smijemo nagađati", kazao je za Danas.hr Zdenko Ljevak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Multiplex A i B su opći programi, a multiplex D specijalizirani.

U čemu je razlika?

Multiplex programi predstavljaju frekvencije na kojima se dodjeljuju koncesije s tim da multiplex A obuhvaća 98 posto frekvencijskog prostora, multiplex B 95 posto, a multiplex D 80 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako sada u multiplex A programu već pratimo RTL, NOVU TV, te HRT1 i HRT2, u multiplex B programu RTL, NOVU TV, te HRT3 i HRT4, a u multiplex D programu CCN TV, DOMU i RTL2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo