HRVATSKA BI MOGLA POSTATI PREPOZNATA PO - UMJETNOJ INTELIGENCIJI: / Mogli bi biti prva država u kojoj će 1 % stanovnika položiti osnove

Image
Foto: Thinkstock

Vjerojatno je da će Hrvatska biti prva država u kojoj će jedan posto stanovnika položiti osnove umjetne inteligencije

18.2.2021.
20:58
Thinkstock
VOYO logo

Hrvatska je trenutačno na dobrome putu da postane prepoznata zemlja u europskim okvirima kada su u pitanju roboti i umjetna inteligencija. Ne samo zbog Infobipa i Mate Rimca, koji su uspješni AI poduzetnici, nego i brojnih drugih razloga.

20 000 ljudi u Hrvatskoj u zadnja je dva mjeseca upisalo tečaj umjetne inteligencije. I to je veći interes nego u ijednoj od ostalih 11 država u kojima je tečaj Elements of AI dostupan. Za tečaj koji traje između 6 i 8 tjedana zainteresirani su i osnovnoškolci i 70 godišnji umirovljenici, prenosi RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatno je da će Hrvatska biti prva država u kojoj će jedan posto stanovnika položiti osnove umjetne inteligencije. Hrvatska ima 70 AI startupa, građani o koronavirusu sve mogu pitati Andriju, Ej Aj asistenta, a u jednom Domu zdravlja i privatnoj Klinici radi i Megi - asistentica koja brine o pacijentima visokog krvnog tlaka, makar ona sama nema ni krvni tlak ni srce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo