prva je slovenija / Hrvatska 3. po kvaliteti usluge: Pozdravljamo, zahvaljujemo, ali zakazali smo na jako važnoj stvari

Image
Foto: Shutterstock

U odnosu na prošlogodišnje rezultate, kvaliteta usluge ipak se malo popravila

29.8.2019.
10:45
Shutterstock
VOYO logo

Hrvatska je po kvaliteti usluga na trećem mjestu u regiji dok najbolju uslugu, po istraživanju agencija za tajnu kupnju, imaju građani Slovenije. Ispred Hrvatske je i Makedonija dok je na četvrtom mjestu , a posljednja je . 

Tajni kupci Heraklee i agencija iz regije u lipnju su posjetili ukupno 800 prodajnih mjesta: autosaloni, banke, benzinske postaje, maloprodaja, supermarketi, prodajna mjesta telekomunikacijskih tvrtki, turističko-ugostiteljski objekti, objekti uslužnih djelatnosti, a promatrali su se pozdrav, utvrđivanje potreba/želja kupaca, poznavanje proizvoda, nuđenje dodatnog proizvoda te zahvala na posjetu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u ovogodišnjem istraživanju zauzela treće mjesto ostvarivši rezultat od 75,12 posto. U kategoriji Poznavanja proizvoda (90,27 posto) ostvarili smo najbolji rezultat, a najviše područja za unapređenje imali smo u kategoriji Nuđenja dodatnih proizvoda (39,10 posto). Kategorija Pozdrava je s rezultatom od 89,08 posto bila na drugom mjestu, na trećem mjestu kategorija Zahvala (82,00 posto). Kategorija Utvrđivanje želja/potreba kupaca se s rezultatom od 59,54% smjestila na predzadnjem mjestu.

Uspoređujući ovogodišnje rezultate koje je ostvarila Hrvatska s rezultatima iz prošle godine, kvaliteta pružene usluge ipak se popravlja jer je ukupni je rezultat od prošlogodišnjeg 73,16 ove godine porastao na 75,12 posto. Pad je zabilježen jedino u kategoriji, Utvrđivanje želja/potreba kupca, budući da je rezultat od prošlogodišnjih 62,86 posto ove godina pao na 59,54 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo