HRVATIMA SE SVIĐA RAD IZ UDOBNOSTI SVOG DOMA: / Čak 61 posto njih nikad se ne bi vratilo u urede, a otkrili su i zašto

Image
Foto: Profimedia

Nakon što su popuštene restriktivne mjere zbog pandemije koronavirusa većina ispitanika ankete portala MojPosao poželjela je i dalje raditi od kuće

9.6.2020.
12:35
Profimedia
VOYO logo

Nakon što su zbog restriktivnih epidemioloških mjera zaposlenici velikog broja tvrtki počeli raditi na daljinu, odnosno od kuće, stanje se pomalo vraća u normalu, a s time i ljudi na svoja radna mjesta. U Hrvatskoj je tako od kuće radilo čak 69 posto zaposlenika, a u anketi portala MojPosao od 1000 ispitanih, njih čak 61 posto izrazilo je želju nastaviti raditi od kuće.

Kao prednosti, ispitanici su naveli uštedu vremena na putovanju na posao i natrag te izostanak stresa zbog prometnih gužvi. Smatraju i da efikasnije rade iz udobnosti svog doma, jer nisu izloženi smetnjama i prekidima u radu, kao što bi to bili da rade u uredu. Dio njih rješenje pronalazi u "kombiniranom modelu" rada, kojim bi obavljali sastanke uživo u uredima, a ostale poslove kod kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, bez obzira na te prednosti, čak 39 posto ispitanika jedva je dočekalo povratak u urede. Nedostajala im je socijalizacija s kolegama, a sam dolazak na posao za njih znači kraj neizvjesnosti i pritiska zbog pandemije koronavirusa. Dio njih je zbog nedostatka kretanja nabacio nekoliko kilograma za koje smatraju da će se istopiti povratkom u urede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo