Hrvati zatrpali IKEA-u prijavama za posao!

11.4.2011.
17:37
VOYO logo

Trenutačno najtraženija pozicija u budućoj IKEA-inoj trgovini u Zagrebu je pozicija voditelja odnosa s kupcima, za koju je ujedno stiglo najviše prijava. Zatim slijede pozicije voditelja prodaje i zamjenika voditelja robne kuće.

Tako je u prva tri dana od otvorenja natječaja za ukupno osam pozicija unutar buduće robne kuće IKEA u Zagrebu, tvrtka zaprimila više od 500 prijava zainteresiranih kandidata, a natječaj je otvoren sve do 28. travnja, pa se očekuje da će konačni broj zainteresiranih kandidata biti puno veći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivano, većina prijava je za sada iz Zagreba i Zagrebačke županije, ali vidljiv je trend značajnog broja prijava i iz drugih dijelova Hrvatske (Pula, Koprivnica, Čakovec, Osijek, Zadar). Ikea je zaprimila i prijave susjednih zemalja, poput Bosne i Hercegovine i Srbije.

Zainteresirani se za pozicije mogu javiti isključivo putem web stranice www.ikeaandme.hr kreirane posebno za prijave za zapošljavanje. Na samoj stranici kandidati će prvo proći kratki kviz o vrijednostima koje su ključne za tvrtku IKEA i tek onda će moći pročitati opis poslova za svaku poziciju. Zatim moraju koristiti primjer CV-a sa službene stranice, točnije kandidati moraju odgovaranjem na pitanja kreirati svoj životopis te ga ponovno priložiti u sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Svaki pristigli CV bit će pregledan i razmotren i na temelju njih će se vršiti prva selekcija. Drugi krug uključivat će telefonski intervju s voditeljem robne kuće IKEA i voditeljicom ljudskih potencijala robne kuće te ostalim kolegama iz Odjela ljudskih potencijala, a nakon čega ćemo dodatno suziti izbor i odabrane kandidate pozvati na intervju. Finalni dio procesa će proći nekolicina kandidata za svaku poziciju i on će uključivati tzv. Assessment Centre, odnosno specijalizirano testiranje. Predviđeno je kako bi proces selekcije trebao završiti do kraja lipnja'', doznaje se.

Vezani članci:

arti-201104070425006 arti-201104040624006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo