'Hrvati napadaju Terme Čatež'

Na samoborskom Šmidhenu niknut će Fantasyland, najveći vodeni park u okruženju vrijedan 150 milijuna eura.

11.12.2009.
15:45
VOYO logo

Vodstvo Termi Čatež, jedne od najuspješnijih ugostiteljskih tvrtki u ovom dijelu Europe, svjesno je da će im samoborski projekt odnijeti dio zarade.

Nevenka Petan iz službe za odnose s javnošću Čateža diplomatski poručila da se ne boje zdrave konkurencije i da pozdravljaju hrvatsku investiciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da naši susjedi ipak ne gledaju blagonaklono na gradnju Fantasylanda potvrđuje pisanje dnevnog lista Finance, koji je priču o ambicioznom projektu donio pod naslovom "Hrvati napadaju Terme Čatež".

Vodeni park na Šmidhenu prostirat će se na 56 hektara, a njegova vrijednost procijenjena je na 150 milijuna eura. Osim vodenog parka u ovaj iznos uključena je gradnja hotelskog kompleksa, zabavnog parka i sportsko-rekreativnog parka, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova vodena fantazija obuhvaća gradnju vanjskog vodenog parka na površini od 11 hektara te gradnju unutarnjeg vodenog parka s poliklinikom, wellnessom i ostalim sadržajima površine 45 tisuća četvornih metara. Fantasyland će slovenski termalni biser preteći za čak 11 hektara. Investitor je dosad nepoznati poduzetnik Slaven Čolak, a predsjednik Uprave Artur Gedike, donedavno izvršni predsjednik brokerske tvrtke Fima. Projekt je, tvrde u Upravi, u završnoj fazi.

Prva je faza realizacije projekta trebala bi početi u ožujku 2010. godine, dok je završetak radova predviđen za lipanj 2011. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fantasyland će zaposliti čak 800 ljudi, od liječnika do spasioca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo