HRT NAPALI ZBOG IZVJEŠTAVANJA O TURSKOJ, ONI ODGOVARAJU: / 'Nismo prespavali cijeli državni udar!'

Image
16.7.2016.
15:10
VOYO logo

Svega 15 minuta nakon početka vojnoga udara u Turskoj Četvrti program Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) tu je informaciju objavio, a u tome trenutku spomenutu informaciju nisu imali ni mrežni portali u Hrvatskoj, tvrde s Prisavlja.

U ostatku priopćenja se navodi: "U sinoćnjemu trećemu Dnevniku na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) objavljena je i vijest o vojnome udaru, ali i opširna analiza stanja u Turskoj koje je prethodilo vojnome udaru. Cijelo su vrijeme događaj pratili i Novi mediji Hrvatske radiotelevizije cjelonoćnim dežurstvom i redovitim objavljivanjem svake nove informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupljanjem je timova i organizacijom javljanja noćas već u 1.20 sati na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) organizirana posebna emisija u trajanju od 90 minuta. U emisiju su se uključivali uživo gosti i novinari iz Ankare i Istanbula, a s gledateljima Hrvatske radiotelevizije bio je i analitičar Igor Tabak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slikom s ulica Ankare i Istanbula i novim informacijama, ali i reakcijama američkoga državnog tajnika Johna Kerryja i ruskoga ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova te obavijestima o zračnome prometu u Turskoj, Hrvatska radiotelevizija u primjerenome je roku, provjereno i kvalitetno reagirala na aktualna događanja u Turskoj. Ovime stoga posebno želimo naglasiti da su neistinite, tendenciozne i zlonamjerne insinuacije objavljene u dijelu medija o tome da je Hrvatska televizija (HRT – HTV) 'prespavala cijeli državni udar u Turskoj'.

Kako je Telegram sinoć javio, dok je u Turskoj trajao vojni udar, HRT 4, državni news kanal, emitirao je emisiju o kuhanju. Nešto prije 2 sata iza ponoći, na HRT-ovom Twitteru objavljeno je kako će njihov četvrti kanal ipak emitirati izvanrednu emisiju o Turskoj. Kako su za Novom TV kasnili gotovo dva sata, ljudi na društvenim mrežama nisu bili baš oduševljeni tom najavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo