DRAGU ĆOSIĆA ČEKA IZVANREDNI OTKAZ, VEĆ SU PRONAŠLI ZAMJENU? / 'Vjerojatno mu se sprema kazneni progon'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

'Svi smo u šoku, konsternirani smo.

6.9.2018.
13:35
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Dragi Ćosiću bit će uručen izvanredni otkaz, a navodno je već pronađena njegova zamjena u sportskoj redakciji Hrvatske televizije. Neslužbeno to doznaje RTL, nakon što je u javnost procurila afera u kojoj se Ćosić sumnjiči za sudjelovanje u prodaji karata za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, na crnom tržištu.

Image
ČUVENOM SPORTSKOM KOMENTATORU PRIJETI OTKAZ: /

Drago Ćosić na crno prodavao karte za finale SP-a u Rusiji?

Image
ČUVENOM SPORTSKOM KOMENTATORU PRIJETI OTKAZ: /

Drago Ćosić na crno prodavao karte za finale SP-a u Rusiji?

U jeku medijiskih napisa o aferi, Ćosić se našao u Portugalu gdje mu kći studira, navodi isti izvor. Navodno je na odmor, kako je kazao, otišao odmah po povratku s prvenstva pravdajući se iscrpljenosti. No, pravi razlog, pretpostavlja se, bila je istraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svi smo u šoku'

Spominju se četiri karte za finale s Francuskom kojima je cijena dosezala i do 20 tisuća eura. Njihovu je prodaju u posljednji trenutak blokirala FIFA, koja je o cijelom slučaju izvijestila Europsku radiodifuzijsku uniju (EBU) za očitovanje, a odande je zahtjev za očitovanje stigao i do HRT-a.

"Svi smo u šoku, konsternirani smo. Pa svi su nas hvalili kako smo super odradili Svjetsko prvenstvo, emisija 'Zabivaka' bila je jako gledana i sad ova sramota", komentiraju na HRT-u odakle poznavatelji tamošnjih prilika navode kako je Kuća htjela provesti istragu bez buke, ali da će to sad sve ubrzati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazneni progon zbog oštećenja HRT-a?

Osvrćući se na Ćosićev potez za 24sata, izvori s HRT-a navode da se sportskom komentatoru uz otkaz vjerojatno sprema i kazneni progon jer je oštetio tvrtku.

"Kako je HRT otkupio prava, oni su tako bili partneri FIFA-e i Eurovision Broadcasting Uniona pa smo kao takvi, a i još je Hrvatska igrala u finalu, dobili četiri VIP ulaznice. No to je dobila naša kuća, a ne Drago Ćosić osobno. Nije ih smio ni dijeliti, ni prijateljima ni navijačima, kako on tvrdi. To je bilo vlasništvo HRT-a koji je otkupio prava, tako da ovo ispada kao krađa", kazao je izvor 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo