HRT / će na sobe za pušenje spucati nevjerojatno puno novca

20.3.2013.
9:30
VOYO logo

HRT upravo kreće u opremanje soba za pušenje, koje će platiti 866 tisuća kuna. Kako je za Danas.hr potvrdio Odjel za odnose s javnošću HRT-a, na uređenje prostorija za pušenje javnu televiziju je prisilio Državni inspektorat.

Naredio Inspektorat

Državni inspektorat donio je rješenje kojim se naređuje HRT-u, u svrhu sigurnosti, zaštite na radu i zaštite nepušača od djelovanja duhanskog dima, da prikladnim mjerama provede zaštitu nepušača od djelovanja duhanskog dima, odnosno da osigura zasebne prostorije s odgovarajućim prisilnim provjetravanjem u kojima bi pušenje bilo dopušteno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na HRT-u pojašnjavaju da su tako krajem prošle godine raspisali javni natječaj i temeljem kriterija najniže cijene, odabran je najpovoljniji ponuditelj, tvrtka S.V.I.G. d.o.o. iz Hraščina Trgovišća, s kojom je potpisan ugovor. Iznos ugovora, kako se može vidjeti u objavi u Narodnim novinama, je nevjerojatnih 866 tisuća kuna s PDV-om. Veliki dio troška odnosi se, neslužbeno je objašnjeno, na sustav ventilacije.

Što je sve uključeno u cijenu?

Iz Odjela za odnose s javnošću dodatno su pojasnili da radovi na uređenju prostora za pušenje uključuju građevinske radove te strojarske i elektro radove (uključujući sve pripremne, demontažne i prateće radove) u ukupno ukupno 7 prostorija u 2 zgrade HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U cijenu ponude uključeno je i prenošenje, dizanje i postavljanje sve opreme sa svim potrebnim materijalom, radom i uslugama te sva štemanja, šlicanja podova, stropova i zidova, probijanja otvora, učvršćenja ugrađene opreme i sl. Navedeni radovi provode se u cilju usklađivanja prostora za pušenje na HRT-u s odredbama Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda (NN 125/08 i 119/09). Također, napominjemo kako je Državni inspektorat HRT-u izdao rješenje 19.12.2011. godine, a dana 23.07.2012. godine izdano je i Rješenje o izvršenju (izvršno rješenje)", naveli su te dodali da se u slučaju neizvršenja primjenjuju odredbe Zakona o Državnom inspektoratu koje uključuju visoke novčane kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo