HREBAK UOČI SASTANKA S PLENKOVIĆEM I PARTNERIMA: / 'Očekuje nas burna jesen, 76 ruku u Saboru bit će čvrsta većina'

Image

"Mislim da je ovo pravi način da se počnemo dogovarati oko nekih stvari jer će biti izazov održavati većinu, ali uvjeren sam i optimističan da će to biti puno lakše,

15.7.2020.
13:38
VOYO logo

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak izjavio je u utorak uoči sastanka s Plenkovićem i partnerima koji mu daju potporu za sastav Vlade, da je dobro da se sastaju uoči konstituiranja Sabora kako bi razgovarali o svim problemima s kojima će se suočiti, a poručio je i kako je njihova većina čvrsta.

"Očekuje nas burna jesen, određeni izazovi i stvari s kojima ćemo se morati suočiti. Mislim da je dobro da se nalazimo uoči konstituiranja sjednice Sabora i da doista razgovaramo o svim onim problemima s kojima ćemo se suočiti, ali isto tako i o nekim tehničkim detaljima vezanih za samo konstituiranje", izjavio je Hrebak novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da će 76 ruku u Saboru biti čvrsta većina te da bi takva i ostala moraju napraviti određene preduvjete - upoznati se i početi komunicirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DARIO HREBAK: /

'Na Plenkoviću se vidi da je odahnuo bez Bandića. Svima nam je laknulo bez njega'

Image
DARIO HREBAK: /

'Na Plenkoviću se vidi da je odahnuo bez Bandića. Svima nam je laknulo bez njega'

"Mislim da je ovo pravi način da se počnemo dogovarati oko nekih stvari jer će biti izazov održavati većinu, ali uvjeren sam i optimističan da će to biti puno lakše, nego da imamo primjerice 86 ruku", ocijenio je Hrebak.

'Zaživjet će transparentnost'

Od današnjeg sastanka očekuje da će ih premijer Andrej Plenković upoznati s određenim detaljima vezanim za sastavljanje Vlade, ali ne zna hoće li to biti i imena potencijalnih ministara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan hoće li pitati tko će platiti račun ručka u restoranu gdje se održava sastanak, s obzirom na to da se on zalaže da transparentnost, odgovorio je da je sve što se tiče transparentnosti dogovorio s Plenkovićem i da ide izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi.

"Do lokalnih izbora transparentnost će zaživjeti i moći ćemo vidjeti kako gradonačelnici, načelnici i župani troše novac, a sigurno ćemo vidjeti i koliko je koštao ovaj ručak danas. Neće biti nikakav problem", poručio je Hrebak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo