Hrabrom ocu Kardašu ministar dao lažno obećanje

Ministar Darko Milinović obećao je pomoći ocu Franji Karadšu koji se brine za osmogodišnju kćer, koja mjesečno prima čak 150 injekcija inzulina, no sve je ostalo samo na riječima.

9.1.2010.
19:43
VOYO logo

Ni mjesec dana nakon što je ministar Darko Milinović javno obećao da će pomoći Franji Kardašu da zakonski ostvari status roditelja njegovatelja svoje bolesne kćeri, slučaj čovjeka koji je deset dana štrajkao glađu pred Ustavnim sudom, nije se pomakao s mrtve točke, piše Novi list.

Kardaš se na očajničko gladovanje odlučio kad je izgubio svaku nadu da će dobiti naknadu za skrb o kćeri Moniki koja boluje od dijabetesa, celijakije i kronične upale štitnjače, a Milinović je popustio tek nakon pritiska javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Otkad sam prestao gladovati i vratio se obitelji u Petrinju, obavili smo još jedno vještačenje, a odgovor liječnika bio je isti kao i ranije, da ne mogu dobiti status roditelja njegovatelja'', rekao je Kardaš.

Da stvar bude još bizarnija nakon Milanovićeve 'potpore' moglo bi se dogoditi da Kardaš ostane i bez dječjeg doplatka, jer mu je tako rečeno na Zavodu za mirovinsko i zdravstveno osiguranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardaševa osmogodišnja kćer mjesečno prima 150 injekcija inzulina, dok zbog celijakije smije jesti samo proizvode bez glutena, koji su dosta skuplji od redovitih proizvoda na policama trgovina.

Prethodni članak:

arti-200912090406006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo