HRABRA BRAĆA IZ MEĐIMURJA SPRIJEČILA PLJAČKU: / 'Zvali smo policiju, a maloljetni lopovi su počeli jesti čokoladice...'

Image
Foto: screenshot eMeđimurje

Hrabra braća Andreas (20) i Josip Kalinić (19) glavni su junaci sprječavanja pljačke u Kotoribi

27.4.2020.
10:24
screenshot eMeđimurje
VOYO logo

Prije nekoliko dana u javnosti je odjeknula vijest iz Kotoribe - savjesni građani spriječili su noćnu pljačku u trgovini "Lug". No, ipak tu nije riječ o savjesnim građanima nego o unucima bake čiji se dućan više puta našao na meti maloljetnih pljačkaša.

Hrabra braća Andreas (20) i Josip Kalinić (19) glavni su junaci sprječavanja pljačke u Kotoribi, a priču o njima donosi portal eMeđimurje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TROJAC HARAO MEĐIMURJEM: /

Opljačkali trgovinu uz prijetnju pištoljem, ispljuskali prodavačicu, pa istukli kupca

Image
TROJAC HARAO MEĐIMURJEM: /

Opljačkali trgovinu uz prijetnju pištoljem, ispljuskali prodavačicu, pa istukli kupca

Kako su braća spriječila pljačku?

Ljiljana Kalinić je vlasnica trgovine i kaže da su je više puta pokušali opljačkati, a ono što joj je najgore u cijeloj priči jest činjenica što poznaje pljačkaše. Tvrdi da su to "djeca koju je hranila" i upravo ju to najviše boli. Baka braće Kalinić inače je velika humanitarka koja je često organizirala humanitarne akcije. Zaposlenica u trgovini je Josipa Kalinić, majka braće, pozvala je mladiće kada se alarm oglasio, kaže d. Kada su mladići došli u trgovinu imali su što vidjeti.

Image
Foto: eMeđimurje

Mlada braća sa svojom majkom ispred trgovine

"Ugledali smo razvaljena vrata i zatekli smo dva provalnika unutra. Jedan je bio za kasom i uzimao je cigarete i stavljao ih sebi u jaknu. Drugi je uzimao alkoholna pića i spremao ih. Nakon što smo zatekli počinitelje, oni su počeli vikati na nas i govoriti nam da mi nismo vlasnici dućana i pitali što mi imamo raditi u dućanu. Počeli su nas tjerati van, a mi smo onda njih natjerali da vrate cigarete na policu. Pozvali smo policiju i onda su oni tu počeli jesti čokoladice jer znaju da im policija ništa ne može jer su maloljetni. Smiješno im je bilo", ispričala su braća Kalinić za eMeđimurje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanovnici Kotoribe znaju tko su počinitelji, no žao im je što će imena maloljetnih drznika ostati poznata samo užem krugu ljudi. Video razgovora s hrabrim mladićima pogledajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo