HOTEL MARJAN K'O DRAGI KAMEN: / Sobe nemaju vrata, sanitarije, utičnice... ali za hotel traže basnoslovan iznos

Image

Iako mu nedostaju vrata, sanitarije, utičnice, rasvjetna tijela, vještak je splitski hotel Marjan procijenio na 892.500.000 kuna.

14.4.2017.
18:27
VOYO logo

Hotel "Marjan" (bez aneksa) vrijedi 892.500.000 kuna. Procijenio je to Ivo Tadinac, sudski vještak za graditeljstvo, po nalogu Općinskog suda u Splitu na kojem je Heta Asset Resolution pokrenula prisilnu prodaju zbog višemilijunskih hipoteka koje je preuzela od Hypo banke.

Dobivanjem procjene ispunjen je preduvjet za zakazivanje prvog ročišta koje bi se trebalo održati u idućih nekoliko mjeseci, ne bude li Heta Asset Resolution da sud zaustavi ovršni postupak dok svoja potraživanja ne proda nekoj od hotelijerskih kuća ili stranih fondova koji su zainteresirani za preuzimanje "Marjana“. Upravo je prošlog mjeseca drugi put krenula u prikupljanje ponuda zainteresiranih kompanija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ELITNI SPLITSKI HOTEL POSTAO SRAMOTA GRADA: /

Sad je leglo narkomana i iz njega vreba opasnost

Image
ELITNI SPLITSKI HOTEL POSTAO SRAMOTA GRADA: /

Sad je leglo narkomana i iz njega vreba opasnost

Budući Hilton

Tadinac, koji je procijenio hotel, u svom dokumentu navodi da je toranj u kojem su sobe i apartmani većim dijelom uređen, no da uređenje nije dovršeno jer u njima nema sobnih vrata, dio podnih obloga i sanitarija, električnih utičnica, prekidača i rasvjetnih tijela, a nisu dovršeni sustavi klimatizacije i grijanja. Novi dio objekta sa zapadne strane hotela ostao je u grubim graditeljskim radovima. Stare dijelove objekta nedavno su oštetile nepoznate osobe, a to se posebno odnosi na krovne konstrukcije, piše Slobodna Dalmacija.

Vještak navodi kako je u obzir uzeo atraktivnu lokaciju, te blizinu gradske luke i nautičke marine. Također podsjeća da se rekonstrukcija vršila po projektu po kojem je "Marjan“ trebao postati luksuzan hotel po najvišim međunarodnim standardima lanca hotela "Hilton".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo