Horvatinčić: Zgrožen sam, kaznite prosvjednike

Hoto Grupa oglasila se priopćenjem u kojem se zgraža nad prosvjedom ativista 'Pravo na grad' i 'Zelene akcije'.

5.2.2010.
21:52
VOYO logo

arti-201002050140006Nakon što su aktivisti 'Prava na grad' i 'Zelene akcije' u petak oko 4 sata ujutro započeli stalno čuvanje Varšavske od bagera Hoto grupe, koja ondje planira iskopati ulaz u podzemnu garažu za projekt Cvjetni, nekadašnji Cvjetni prolaz, oglasila se Hoto Grupa u vlasništvu Tome Horvatinčića koja osuđuje prosvjed.

''Vodeći se osnovnim načelom zakonitosti postupanja, za koje držimo da je imperativ djelovanja svakog pojedinca, a posebno udruga ili organizacija koje se barem deklaratorno predstavljaju kao branitelji javnog interesa i legalnosti, izražavamo svoje zgražanje nad današnjim događajem. Naime, ponavljamo kako je navedenim postupanjem izvršeno zauzimanje i uzurpiranje javne površine u Varšavskoj ulici od strane navedenih osoba i to bez ijedne potrebne dozvole izdane od strane nadležnih tijela kojima bi se isto omogućilo'', stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje se i da Hoto Grupa da će se ova ''protupravna akcija'' sankcionirati ''ukoliko želimo postati pravna država''.

''Posebno je pitanje tzv. 'obrane Varšavske ulice' i u svezi s time od koga se Varšavska ulica treba braniti? Da li od građana kojima se izgradnjom ulazno - izlazne rampe omogućuje novi plinovod, infrastruktura, novouređena pješačka zona, obnova fasada u bloku i dr. ili od samoproglašenih aktivista koji bez ikakve dozvole i legitimiteta smatraju da im se zahtjevi mogu ostvariti zakonom ulice?'', pita se u priopćenju Hoto Grupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, aktivisti su u Varšavskoj ulici postavili dva kontejnera koja će služiti kao info-točka, gdje se građani mogu prijaviti u 'Živi zid za Varšavsku'.

Prosvjednici su ujudeno odlučili neprekidno, danonoćno dežurati u Varšavskoj ulici i pozivaju građane da se pridruže njihovom prosvjedu 'Ne damo Varšavsku', koji će se održati 10. veljače u 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201002040666006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo