HORVATINČIĆ POSTAVIO NOVU TERASU NA CVJETNOM TRGU! Bijesni građani napali konobare: / 'Kako vas nije sram...'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na Cvjetnom trgu niknula je još jedna terasa kafića My Way u vlasništvu Tomislava Horvatinčića.

7.2.2017.
12:16
Hrvoje Jelavic/Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

I dok je postojeća terasa opremljena drvenim podom i suncobranima, ova improvizirana sastavljena je od stolova i stolica, no kako doznaje Jutarnji list, uskoro će i ovaj produžetak terase dobiti drvene podove i velike suncobrane koji će biti postavljeni trajno.

Image
ZAGREPČANI BOJKOTIRAJU SPORNI LOKAL? /

Usred Adventa, Horvatinčićeva terasa zjapi prazna

Image
ZAGREPČANI BOJKOTIRAJU SPORNI LOKAL? /

Usred Adventa, Horvatinčićeva terasa zjapi prazna

Građani nezadovoljni

Novih dvadesetak stolova s više od 70 sjedećih mjesta i dalje će otežavati kretanje Cvjetnim trgom, smatraju nezadovoljni građani. Poučeni prijašnjim pokušajima Hoto centra da okupira Cvjetni, neki građani su se zgražali zbog nove terase kafića My Way, a i ranije su pozivali da ga se bojkotira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kako vas nije sram', dobacivali su neki nezadovoljni prolaznici konobarima i brojnim posjetiteljima koji su bili na terasi. No, unatoč pojedinim negodovanjima, ovaj put nije organiziran ni najavljen prosvjed protiv proširenja terase.

Imaju dozvole

Krešimir Horvatinčić, sin Tomislava Horvatinčića zadužen za kafić My Way, tijekom jučerašnjeg dana bio je nedostupan za komentar, a pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, Dinko Bilić, kaže da Hoto centar ima sve potrebne dozvole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tvrtki Hoto Cvjetni d.o.o. , Trg Petra Preradovića 6 izdano je rješenje za postavljanje otvorene terase na javnu površinu u Zagrebu, Trg Petra Preradovića - Ulica Sv. Preobraženja od 1. siječnja 2017. ', rekao je Bilić za Jutarnji list.

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci Hoto centar je postavio velike montažne konstrukcije na Cvjetnom trgu popularno zvane “terase-kuće”. Tada su građani prosvjedovali tražeći da se terasa koja se nalazila s južne strane crkve ukloni, što se u roku od nekoliko dana i dogodilo. Naime, na zahtjev gradonačelnika Milana Bandića demontirane su u kratkom roku, a s Gradom je ubrzo postignut kompromis. Ispred kafića My Way osvanula je manja terasa s drvenim podom i suncobranima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo