kaos u zatvoru / Horor u Lepoglavi: ubojice i dileri prisilili kolegu zatvorenika na oralni seks

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Četvorka je prema neslužbenim informacijama, seksualno zlostavljala kolegu zatvorenika tjerajući ga na oralni seks

10.5.2018.
9:29
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Četvorica zatvorenika Lepoglave koji u tom zatvoru odslužuju dugogodišnje zatvorske kazne, stegovno su prijavljena te odvojena od ostatka zatvorske populacije zbog psihičkog i psihičkog zlostavljanja jednog zatvorenika, piše Večernji. 

Radi se o zatvoreniku koji je blago mentalno retardiran, a četvorka ga je prema, neslužbenim informacijama, seksualno zlostavljala tjerajući ga na oralni seks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporna situacija dogodila se 2. svibnja unutar Kaznionice u Lepoglavi, a prema najnovijim informacijama sumnja se kako se radi o silovanju. Prema tim informacijama četvorica zatvorenika napala su i silovala svog zatvorskog kolegu, a zbog cijelog događaja u Kaznionicu je došla i policija radi obavljanja očevida, te Hitna pomoć pošto je zatvorenik zadobio teške ozljede. 

Ministarstvo pravosuđa demantira taj tijek događaja, iako priznaju da je u Lepoglavi bilo 'nepodopština'. Tvrde kako je 2. svibnja službenicima Kaznionice u Lepoglavi dojavljeno kako 'četvorica zatvorenika navodno fizički i psihički maltretiraju jednog zatvorenika'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po primitku tih saznanja, službenici Odjela osiguranja poduzeli su sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi utvrdili sve relevantne činjenice vezane uz događaj. Poduzete su i sve ostale potrebne mjere i radnje kako bi se utvrdile okolnosti i činjenice navedenog događaja. Prema četvorici zatvorenika koji su, prema dobivenim informacijama, maltretirali drugog zatvorenika preventivno je primijenjena posebna mjera održavanja reda i sigurnosti – odvajanje od ostalih zatvorenika i pojačani nadzor. Zbog ovog događaja u Kaznionicu nije dolazila ni policija ni Hitna, a napadnutog zatvorenika je odmah nakon događaja pregledao liječnik Kaznionice koji je konstatirao da je lakše ozlijeđen. Prema informacijama kojima raspolaže Kaznionica u Lepoglavi, napadnuti zatvorenik nije silovan", stoji u odgovoru iz Ministarstva pravosuđa na upit u vezi spomenutog incidenta. 

U istom odgovoru navodi se i da je zlostavljačka četvorka stegovno prijavljena, ali i da će “zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Kaznionica u Lepoglavi o događaju izvijestiti Općinsko državno odvjetništvo u Ivancu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče zatvorenika koji je napadnut, on je u Lepoglavi radi ubojstva, a služi 30-godišnju kaznu. Među njegovim napadačima su dvojica koji su osuđeni zbog ubojstva, te dvojica zbog prometovanja drogama, piše Večernji.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo