poskupljenje / Hoće li rasti cijene kulena? Kilogram bi mogao biti skuplji za 100 kuna

Image
Foto: RTL

Odluku obrazlažu pouzdanim informacijama da će ovih dana poskupjeti stočna hrana i to, navodno, za 35 posto.

18.6.2021.
10:53
RTL
VOYO logo

Slavonsko-baranjski proizvođači suhomesnatih proizvoda, u usporedbi s proizvođačima nekih drugih proizvoda, pandemiju koronavirusa samo su djelomično osjetili. 

"Nije se izlazilo i kupovalo, a smanjena je bila i kupovna moć", objašnjava Miodrag Komlenić, predsjednik baranjske Udruge proizvođača kulena/kulina i direktor beljske Baranjke, jednog od najvećih hrvatskih proizvođača kulena za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali pad proljetne prodaje djelomično je kompenziran tijekom ljeta i jeseni prošle godine. Oni manji, bar tako tvrde, uspjeli su prodati zalihe, a bez obzira na pandemiju proizvodnju nisu smanjili. 

"Ne mogu reći da je pandemija zaustavila prodaju. Potražnja je sve veća i veća, pa sam na zalihama ostavio samo određenu količinu kako bih zadovoljio potrebe višegodišnjih kupaca", kaže belomanastirski kulenar Slobodan Stanković, vlasnik istoimenog OPG-a, naglašavajući kako sve više razmišlja o prodaji u manjim pakiranjima (100 ili 200 grama).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Pobjednici /

Ekipa RTL Danas probala je najbolje ocijenjeni kulen u Hrvatskoj otkrili su i tajne tog kralja kobasica!

Image
Pobjednici /

Ekipa RTL Danas probala je najbolje ocijenjeni kulen u Hrvatskoj otkrili su i tajne tog kralja kobasica!

Tvrdi kako prodaja kulena nema konkurencije i kako ne poznaje granice, pa su kuleni završili ne samo u cijeloj Hrvatskoj nego i u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji… Kulena, dakle, manjkati neće, ali je upitno hoće li zadržati sadašnju cijenu, koja je 200-tinjak kuna po kilogramu.

"Čvrsto stojim pri tome da već iduću turu prodajem po 250 kuna", kaže Stanković, a podržava ga i Milorad Stojković, vlasnik jagodnjačkog OPG-a Stojkovi.

"Kilogram mog kulena već je godinama 200 kuna. No držim da bi realna cijena trebala biti između 250 i 300 kuna", priča Stojković. Odluku obrazlaže pouzdanim informacijama da će ovih dana poskupjeti stočna hrana i to, navodno, za 35 posto. Tvrdi kako je kukuruz već poskupio, pa za 100 kilograma mora izdvojiti 200 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo