HASANBEGOVIĆ: / 'Hoću li podržati Plenkovića? Stvar je vrlo jednostavna...' ESIH: 'Moju ruku neće dobiti!'

Image

HDZ-ov saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović izjavio je danas da će njegova potpora preslagivanju Vlade ovisiti o tome tko će činiti novu parlamentarnu većinu i pod kojim uvjetima.

27.4.2017.
17:11
VOYO logo

"Stvar je vrlo jednostavna - ili će se pronaći nova parlamentarna većina ili se ide u nove izbore", rekao je Hasanbegović nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a koje je, po njegovim riječima, prihvatilo odluku premijera Andreja Plenkovića da se krene u preslagivanje parlamentarne većine.

Hasanbegović: 'Ili nova većina, ili novi izbori'

Upitan hoće li i on biti dio nove parlamentarne većine, poručio je da će odluku o tome donijeti kad se vidi tko će činiti tu većinu i pod kojim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hasanbegović je napomenuo da je premijer Plenković jasno rekao da je to njegova osobna odluka i da nije bila kolektivna.

"Predsjedništvo je prihvatilo tu odluku, no zapravo on najbolje zna razloge zašto je tako postupio", rekao je Hasanbegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Esih: Od početka je sve bio privatni interes, a ne interes hrvatskog naroda'

Bruna Esih, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba rekla je da neće glasovati za Andreja Plenkovića, piše Jutarnji list. Rekla je da se ovakva ozbiljna situacija mogla i predvidjeti i izbjeći da se slušao narod.

'Kad upravljači krize svaku rečenicu započinju riječima ja ili moja vlada, onda to pokazuje da na prvom mjestu otpočetka i nisu bili interesi hrvatskog naroda, nego privatni interesi i interesi zaleđa koja stoje iz odnarođenih pojedinaca. Moju ruku takvi neće dobiti. Hrvatska je umorna od oktroiranih vladara. Vrijeme je za nacionalno odgovornu, beskompromisnu, suverenu političku reakciju', rekla je Esih za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SVE O NOVOJ KRIZI U VLADI ČITAJTE U NAŠEM SPECIJALU

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo