'Hoće li nas pokopati? Bojimo se za našu djecu'

16.6.2012.
15:06
VOYO logo

Oko 300-tinjak građana Splita, Solina, Kaštela i Trogira okupilo se u subotu na splitskoj rivi kako bi digli svoj glas protiv spaljivanja otpada u tri spalionice koje se nalaze na širem splitskom području.

Prosvjednici su tvrdili kako Cemex ne odustaje od pretvaranja cementara u spalionice otpada jer žele extra profit. Također su upozorili kako će se otpad dovoziti iz susjednih zemalja koje ga ne žele same spaljivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cemexov štand u isto vrijeme kad i prosvjed

Komentirajući situaciju za Danas.hr, jedan od organizatora prosvjeda Dragan Kovač iz Sućurca je kazao: "Bojimo se za budućnost naše djece i postavljamo pitanje - hoće li nas pokopati?". Kovač ističe kako nemaju ništa protiv tvornice cementa, ali da se kad je o spalionicama riječ pribojavaju za okoliš. Prema njegovim riječima, Cemex je iznio nekoliko studija po kojima spalionice ne bi bile štetne za okoliš, no Povjerenstvo za ekologiju grada Kaštela, osnovano zbog tog problema, pobilo je njihove tvrdnje.

Istovremeno, dok su građani prosvjedovali svoj informativni štand na rivi imao je i Cemex koji je građane želio upoznati sa svojim gledištima na problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo