Raskol u stranci / Hoće li Matija Posavec biti izbačen iz HNS-a? Vrh stranke već ima drugog kandidata za novog šefa

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Matija Posavec umjesto preuzimanja čelnog mjesta HNS-a mogao bi biti izbačen iz stranke

7.8.2019.
8:30
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Međimurski župan Matija Posavec, dosadašnji najizgledniji kandidat za nasljednika Ivana Vrdoljaka na mjestu šefa HNS-a, izgleda gubi podršku središnjice. Nagađanja da bi umjesto na čelno mjesto stranke mogao iz nje izletjeti, prema nekima potvrđuje i činjenica da Posavec, prvi put nakon šest godina, nije dobio poziv polaganju vijenca na Mirogoju povodom obljetnice smrti HNS-ove osnivačice Savke Dabčević Kučar.

Prema pisanjima Večernjeg lista novi izgledni kandidat za čelno mjesto HNS-a je Alen Leverić, bivši zamnjenik ministra gospodarstva u SDP-ovoj vladi, a danas član uprave Hrvatskih cesta te predsjednik HNS-a Varaždinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leverić ova 'šuškanja' nije želio komentirati. Poručio je za Večernji list da će odluku o kandidatu donijeti organizacija kojoj je na čelu, a to je HNS Varaždinske županije. Predsjedništvo stranke sastaje se već 23. kolovoza.

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Alen Laverić, FOTO: Davorin Visnjic/PIXSELL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zgovara raskid koalicije s HDZ-om

Matija Posavec postao je omraženi član HNS-a zbog zagovaranja raskida koalicija s HDZ-om, no prema mišljenju neimenovanog izvora iz stranke teško je da će se vrh usuditi njega izbaciti. Ukoliko pak Posavec ostane u stranci sasvim je sigurno da će se kandidirati na unutarstranačkim izborima na kojima ima veliku šansu za pobjedu s obzirom na to, kako tvrdi neimenovani izvor iz stranke, velik broj članova podržava njegovu inicijativu o raskidu koalicije s HDZ-om. 

Iz HNS-a poručuju kako trenutno nema razloga da se Matiju Posavca izbacuje iz stranke. Ističu i kako će se ubrzo otvoriti kandidacijski postupak, nakon čega će se vidjeti koliko ima pretendenata na funkciju šefa stranke, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo