HOĆE LI DUBRAVKA ŠUICA PREŽIVJETI DANAŠNJE REŠETANJE? / Saslušanje bi joj moglo proći teže od očekivanog

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Danas bi Odbor za ustavna pitanja Europskog parlamenta trebao donijeti odluku hoće li podržati Dubravku Šuicu za funkciju potpredsjednice Europske komisije

3.10.2019.
8:27
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Kandidatkinja Hrvatske za potpredsjednicu Europske komisije Dubravka Šuica danas će izaći pred Odbor za ustavna pitanja Europskog parlamenta koji će nakon trosatnog saslušanja donijeti odluku hoće li je podržati za tu funkciju na koju je Šuicu predložila nova predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Image
ŠUICA 'ZARATILA' S GONGOM: /

Nakon njihova odgovora objavila je fotografiju starog 'dvorca' u Cavtatu

Image
ŠUICA 'ZARATILA' S GONGOM: /

Nakon njihova odgovora objavila je fotografiju starog 'dvorca' u Cavtatu

Optimizam među pučanima

Zastupnici Europske pučke stranke (EPP), među kojima je i četvero iz HDZ-a, optimistični su, ali i postoji i izvjesna bojazan da će to možda biti teže nego što se očekivalo. Svi europski zastupnici dobili su mail od Gonga vezano za imovinu kandidatkinje tako da se očekuje da će neki članovi odbora postaviti vrlo tvrda pitanja vezano za tu temu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem da će Dubravka Šuica dobiti podršku Odbora, i to u prvom pokušaju. Ovo su naravno vrlo složena i zahtjevna saslušanja. Osim toga, u ovom sazivu Parlamenta čak je dvije trećine novih zastupnika koji su naviknuti na način rada u njihovim nacionalnim parlamentima gdje je uvijek jako žestoka borba između vladajuće stranke i oporbe.

Tradicija kompromisa

S druge strane, u Europskom parlamentu jest tradicija da se uvijek pokuša naći neki kompromis. Ipak ne očekujem da bi se moglo pojaviti nešto što bi moglo predstavljati problem za Dubravku Šuicu", rekla je poljska članica Odbora Danuta Hubner iz grupacije EPP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, neslužbeno se u Parlamentu može čuti da će Šuica vjerojatno proći. Međutim, moguće je da će je dio članova Odbora pritisnuti oko teme imovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo