Hoće li Bianca Sanaderu ostati vjerna do kraja?

25.1.2011.
13:18
VOYO logo

Na račun Ive Sanadera i HDZ-a već su ispričani brojni vicevi, a jedan od novijih kaže: "Bolje da je Sanader potplatio Barišića, a ne Thompsona da ne pjeva." I stvarno, ako su točne sve informacije koje se pojavljuju u medijima o istrazi protiv bivšeg premijera, a pripisuju se iskazu bivšeg šefa Carine i rizničara HDZ-a, ispostavlja se da je Mladen Barišić jedan od najvećih poznatih cinkaroša u hrvatskoj povijesti.

Naime, izvori Nacionala tvrde da je saborska zastupnica HDZ-a Bianca Matković već mjesecima pod policijskom obradom zbog sumnje da je godinama dobivala novac iz stranačkog crnog fonda u obliku dodataka na plaću u iznosu od desetak tisuća kuna mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je Barišić ispričao i kako je Matković "peglala" crnu stranačku karticu u šopingu s prijateljicama po luksuznim dućanima, poput Linee Exclusive u Maksimirskoj ulici. Famozni Sanaderov BMW bio joj je također na raspolaganju, a jednom prilikom i Vladin zrakoplov, koji ju je iz Egipta dopremio u Hrvatsku nakon što je oboljela od svinjske gripe u lipnju 2009. godine!

Pretjerana bliskost

No, nije tu kraj detaljima: Sanader je veliku pažnju pridavao svom fizičkom izgledu, a u tome mu je s vremena na vrijeme pomagala upravo Bianca Matković! Kako piše Nacional, "šminkala ga je puderom u prahu i drugim kozmetičkim sredstvima prikrivala je njegove podočnjake". To je navodno izazivalo ljubomoru Sanaderove supruge Mirjane Sanader, koja je primijetila da njen muž ispunjava Matkovićki sve želje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da mu je bila odana i kada su mu svi okrenuli leđa, pokazalo je nekoliko činjenica: prvo, služila mu je kao veza s Pantovčakom. Prenosila je Ivi Josipoviću Sanaderove žalbe na račun dojučerašnjih stranačkih kolega. Drugo, Vladimir Šeks dao je naslutiti da je neće pripustiti u Sabor jer se sumnjalo da će biti Sanaderov "spavač". Treće, koliko je voli premijerka Jadranka Kosor ogleda se u njihovoj legendarnoj svađi oko tepiha, ali i činjenici da je se riješila prvom prilikom.

Nacional ističe i da će se Matković zasigurno pojaviti na sudu, ali ostaje nejasno u kojem svojstvu – optuženice ili svjedokinje optužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201004210089006 arti-201010150490006 arti-201011180152006 arti-201012100119006 arti-201003060047006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo