demantirali optužbe / HNS odgovorio MOST-u: 'U potpunosti se pridržavamo zakona, ovo je skupljanje jeftinih političkih bodova'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

'HNS se u potpunosti pridržava svih odredbi Zakona o sportu. Takve izjave može davati samo netko tko nije niti pročitao Zakon o sportu', navodi HNS u priopćenju

8.11.2016.
21:41
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni savez (HNS) odgovorio je priopćenjem na stavove nekolicine saborskih zastupnika Mosta koji su u utorak na novinskoj konferenciji ustvrdili da se HNS ne pridržava Zakona o sportu. 

"Danas je na konferenciji za medije nekoliko saborskih zastupnika stranke Most reklo često ponavljano netočnu informaciju - onu da se Hrvatski nogometni savez ne pridržava Zakona o sportu. Pri tome nisu naveli kojih se odredbi Zakona o sportu Hrvatski nogometni savez ne pridržava. Nisu, jer nisu niti mogli. A nisu mogli jer se HNS u potpunosti pridržava svih odredbi Zakona o sportu", stoji u priopćenju HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takve izjave može davati samo netko tko nije niti pročitao Zakon o sportu, odnosno njegove izmjene i dopune, onaj tko je pročitao ali ne razumije što čita ili onaj tko je zlonamjeran i pokušava osvojiti jeftine političke bodove na račun jedne sportske udruge. Posebno nas čudi da u takvim objedama sudjeluje i saborski zastupnik koji je ujedno i predsjednik Komisije nogometnih sudaca Središta HNS Split i koji unutar svoje matične organizacije nikada nije upozorio na navodno nepoštivanje Zakona. Ne dopuštamo da se stoput ponovljena laž pretvori u istinu. Stoga još jednom ponavljamo da se Hrvatski nogometni savez pridržava odredbi Zakona o sportu. One koji šire dezinformacije i manipuliraju javnošću pozivamo da konkretno navedu u čemu se sastoji to nepridržavanje Zakona", stoji u priopćenju u kojem se zaključuje da je obveza svih fizičkih i pravnih osoba u Republici Hrvatskoj da se pridržavaju zakona te da Hrvatski nogometni savez poštuje tu obvezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo