Tko ide u Moskvu? / HNS ne želi Povjerenstvu dostaviti podatke o političarima kojima su platili put!?

Povjerenstvo će dužnosnike morati provjeravati pojedinačno

9.7.2018.
19:20
VOYO logo

Iz Vlade su potvrdili da na utakmicu u Moskvu putuje i premijer Andrej Plenković, ali zasad šute o tome koga od ministara vodi sa sobom. Ne otkrivaju ni podatak o tome hoće li letjeti Vladinim ili komercijalnim zrakoplovom.  

U Rusiju putuje i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, a  predsjednica Republike je već obznanila da će navijati iz Bruxellesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nisu tajanstveni samo prema medijima. I Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa požalilo se da im HNS nije dostavio popis dužnosnika kojima su platili put.

Za vrijeme utakmice Hrvatske i Engleske, umjesto predsjednice, u loži će biti premijer Plenković i predsjednik Sabora Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Mandžukić: 'Šanse su 50/50, ali vjerujte da ćemo biti spremni, već bi danas igrali s Englezima!'

Ide i Marić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedi nad Rusijom nadao se i ministar financija, Zdravko Marić koji je prije nekoliko dana kazao kako se nada da će Vatreni proći dalje kako bi se išlo na utakmicu polufinala. Znači li to da i on, zajedno s premijerom, ide u Moskvu, Marić nije želio konkretno potvrditi. 

"I to je opcija, razgovarali smo nešto kratko ja sam ga nazvao kad sam se naspavao, probudio, nazvao da mu prenesem dojmove, bilo je savršeno", rekao je Zdravko Marić koji je pratio Vatrene u Sočiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS ne želi dostaviti podatke?

Marić tvrdi da je troškove za utakmicu u Sočiju podmirio sam, sukladno uputama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. No, HNS ne želi Povjerenstvu dostaviti podatke koga su sve od dužnosnika omogućili dolazak u Rusiju.

“Hrvatski nogometni savez nam je odgovorio da oni prilikom pokrivanja troškova sudjelovanja na Svjetskom nogometnom prvenstvu nisu vodili računa o tome koji od navedenih osoba su  dužnosnici. Dakle, nisu nam dostavili popis tih osoba", rekla je Martina Jurišić, glasnogovornica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo će tako dužnosnike morati provjeravati pojedinačno, tek, i ako se, iz medija, ili iz prijava otvori takva mogućnost.  

"Ne možemo sustavno provjeriti sve dužnosnike koji su bili na Svjetskom nogometnom prvenstvu i na čiji trošak su bili, odnosno jesu li sami pokrili troškove ili im je troškove pokrio HNS", objašnjava Jurišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Moć i biznis iza SP-a: Amerikanci prvi put u povijesti nisu dominantni, a jedna se zemlja posebno istaknula

Bandić odustao od puta, no priprema "neviđeni doček"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na utakmicama u Rusiji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić do sada nije bio, a iako je to najavljivao, na utakmicu polufinala ne ide. 

"Prekršit ću taj dogovor iz jednog jednostavnog razloga što me tempo i posao gazi. Ne mogu otići, ali ću to vrijeme iskoristiti. Jučer sam razgovaraO S Dolenčićem da priredimo iznenađenje, kakvo još nismo vidjeli, za doček", kazao je zagrebački gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakve su prognoze političara?

U srijedu će Vatreni pokušati izboriti prolazak u finale stoga smo provjerili kakve su prognoze naših političara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja mislim da dobivamo, ne samo u srijedu nego da i poslije srijede dobivamo. Do sada smo dokazali da smo stvarno odlični, imamo sjajne igrače", rekao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. 

"Ne znam jeste čuli, jel znate to, da 71 posto zemlje pokriva voda, a ovih preostalih 29 posto Subašić", našalio se Zdravko Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrene će dakle bodriti tim s Markova trga, a predsjednica će biti u Bruxellesu. S kim će gledati utakmicu, još nije otkrila. Možda s britanskom premijerkom koja će u to vrijeme također biti u Bruxellesu.  

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo